Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

La Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne a fost semnat, în cursul săptămânii trecute, un protocol de colaborare între Asociaţia Naţională a Salvatorilor Montani din România (ANSMR), condusă de Sabin Cornoiu şi DSU, departament unde șef este Raed Arafat. Secretarul de Stat Raed Arafat i-a felicitat și le-a oferit medalia aniversară a DSU, pentru succesul acestui proiect și pentru operativitatea cu care au intervenit în intervențiile montane.

raed afaratnș raed arafat s sabin cornoiu

Documentul a fost parafat de dr. Raed Arafat, secretar de stat în MAI, şeful DSU, dar şi de către Sabin Cornoiu, preşedintele ANSMR. De deruralea protocolului se va ocupa Ion Sănduloiu, directorul Salvamont Argeş. Potrivit Consiliului Județean Argeș, acest protocol va asigura cadrul legal de interoperabilitate a serviciilor de salvare montană, pentru intervenții în caz de avalanșe, rătăciți sau dispăruți, prin crearea unei baze de date a tuturor unităților canine de intervenție, astfel încât să se intervină cu operativitate în funcție de zona de intervenție.

„De asemenea, prin DSU, pot fi accesate fonduri în vederea dotării cu autoutilitare și GPS-uri speciale pentru unitățile canine de intervenție, precum și pregătiri comune ale D.S.U. și Salvamont – școlarizări, workshop-uri – în țară și în străinătate. În cadrul acestei întâlniri, reprezentanții Salvamont Argeș și ai Asociației Naționale a Salvatorilor Montani au prezentat modul de pregătire și de evaluare a unităților canine de intervenție în avalanșe, proiect implementat la nivel national de către Salvamont Argeș, în urma colaborării cu regiunea franceză Savoia”, au transmis reprezentanții CJ Argeș.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.