Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

nai 5Naistul de renume internațional, Nicolae Voiculeţ, a primit titlul onorific de „ambasador al turismului gorjean”, după ce a cântat pe scena Transalpina Fest din Rânca. Nicolae Voiculeţ este unul din demnii apărători şi continuatori ai valorilor autentice, care îşi are originea în simţirea neamului românesc, scriau realizatorii proiectului „Români pentru o lume”.

Nicolae Voiculeț, unul dintre cei mai buni naiști din lume, a susținut un concert pe scena Transalpina Fest, vineri după amiază, în prima zi a manifestărilor. Talentul său, dar și legătura pe care a stabilit-o foarte repede cu orchestra care îl acompania, dar și cu publicul, i-a făcut pe turiștii veniți la munte să încingă hore și să lăcrimeze.

„Este extraordinar felul în care cântă! Este mult mai carismatic decât orice naist pe care l-am ascultat. Am venit de la Vâlcea știind că va urca pe scenă astă seară. Este minunat că am putut să îl ascult aici, într-un cadru feeric”, a spus o tânără din municipiul Râmnicu Vâlcea. „Am jucat căci nu aveai cum să stai când îl vedeai pe Voiculeț pe scenă, care ne îndemna să jucăm,! Se vede că iubește muzica, naiul și pe publicul său! A fost un moment unic, plin de iubire, de frumusețe, mi-au dat lacrimile de emoție”, a afirmat o altă turistă.

Ambasador al turismului
naiTitlul onorific i-a fost înmânat, vineri, 19 august, de către preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu. Naistul a mai primit de la autorități și medalia judeţului Gorj. De asemenea, tot vineri seara, și îndrăgita interpretă de muzică populară Sava Negrean Brudaşcu, care a concertat pentru prima dată în Gorj, a primit titlul onorific de ambasador al turismului gorjean.

„Pentru frumoasele sentimente ce le poartă Gorjului, pe care l-a numit «locul lui Dumnezeu», doamna Sava Negrean-Brudaşcu ne va fi promotor, în calitate de ambasador al turismului gorjean, titlul onorific fiindu-i înmânat de vicepreşedintele CJ Gorj, Ciprian Florescu. Titlul onorific de ambasador al turismului l-a primit și domnul Nicolae Voiculeț, naist, unul dintre cei mai buni din lume, un om de o căldură extraordinară”, a spus Oana Paloș, purtătorul de cuvânt al CJ Gorj.

Muzician de excepţie, Nicolae Voiculeț îşi perfecţionează permanent tehnica și a abordat de-a lungul anilor diferite genuri muzicale, de la folclor, muzică clasică, muzică sacră, jazz, muzică contemporană şi muzica pop. „Nicolae Voiculeţ, indiferent de genul muzical pe care îl performează şi de publicul căruia i se adresează, rămâne acelaşi om de valoare şi muzician complex (dirjor, compozitor şi interpret), complet nobil, a cărui unică dorinţă şi motivaţie este vindecarea oamenilor prin sunet, după cum scriau cei de la „Români pentru o lume”.

Cine este naistul iubit în toată lumea
nai 6Nicolae Voiculeț a concertat pe marile scene ale lumii, geniul său muzical fiind comparat cu al marilor muzicieni rămași în istorie. Fiu de preot, Nicolae Vociuleț este descris ca un om sincer, plin de har, talentat, blând, cu multă iubire pentru poporul său în suflet.

„A văzut lumina zilei la Sinaia, într-o zi de iarnă, în casa unor oameni iniţiaţi spiritual. (…) Tatăl său, preot cu har, i-a sădit în suflet dorinţa permanentă de a se descoperi în artă, de a se regăsi spiritual în muzică şi prin tradiţii, trasându-i încă din copilărie calea şlefuirii talentului nativ, a blamării autosuficienţei şi a căutării performanţei. A urcat pe scenă încă de la vârsta de cinci ani şi a cântat alături de orchestre mari ale vremii. (…)

A ales să fie o personalitate demnă, discretă, care îşi cinsteşte poporul prin sunet, dedicându-se unui instrument complex cu sonorităţi divine precum naiul. Fire altruistă, aplecat întotdeauna spre nevoile şi durerile semenilor săi, Nicolae Voiculeţ luptă prin muzica sa pentru diminuarea diferenţelor sociale şi culturale, pentru întrajutorare şi dragostea de semeni. (…)

Artistul, care a concertat în faţa  a peste  65 de lideri de state, figuri regale şi nobiliare, cărora a avut privilegiul să le expună întreg procesul creativ al compoziţiilor sale, a fost decorat de Preşedintele Traian Băsescu cu distincţia „Meritul Cultural al României în Grad de Cavaler”, în sentiment de gratitudine pentru contribuţia adusă artelor, dar mai ales imaginii României, pe care o promovează pretutindeni în lume cu talent, cu dragoste nemărginită de neam şi respectul pentru istoria şi tradiţiile poporului său. Pe parcursul celor 30 de ani de carieră artistică, a primit nenumărate premii, distincţii şi onoruri, atât în ţară cât şi în străinătate”, scrie http://www.romanipentruolume.ro/

Cei care au fost la Rânca vineri au avut prilejul, poate unic în viață, să îl asculte live pe Nicolae Voiculeț, unul dintre muzicienii de excepție ai lumii.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.