Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

DSCN1064Ansamblul Folcloric „Doina Gorjului” se află în turneu în Vietnam. Artiștii gorjeni au pus în scenă spectacole de senzație, ei fiind prezenți în seara zilei de 15 martie 2017 și la Sala Cong Nhan din centrul orașului Hanoi. „Ansamblul «Doina Gorjului » a susținut un spectacol extraordinar la care au participat adjunctul ministrului Culturii, Sporturilor și Turismului, domnul Vuong Duy Bien, vicepreședintele Grupului parlamentar de prietenie Vietnam-România, domnul Ta Van Ha, președintele Asociației de prietenie Vietnam-România, domnul Tran Van Huynh, șefi ai misiunilor diplomatice, reprezentanți ai instituțiilor centrale, numeroși absolvenți vietnamezi ai învățământului superior din țara noastră, membri ai Asociației de prietenie Vietnam-România și ai comunității românești”, a informat Biroul de Presă al CJ Gorj.

În cadrul evenimentului au rostit alocuțiuni adjunctul ministrului Culturii, Vuong Duy Bien și șeful misiunii diplomatice a României în Vietnam, Valeriu Arteni.Spectacolul s-a bucurat de un deosebit succes, cei cca 600 de spectatori răsplătind cu aplauze furtunoase performanțele artiștilor gorjeni”, a transmis Excelența Sa, domnul Valeriu Arteni. Evenimentul se înscrie în programul acțiunilor ce vizează marcarea, de către OIF, împreună cu statele membre, a Zilei Internaționale a Francofoniei în Vietnam. Totodată, au fost reliefate „relațiile culturale tradiționale și contribuția acestora la o mai bună cunoaștere și la apropierea dintre cele două țări și popoare, evidențiind inițiativa și sprijinul Institutului Cultural Român la promovarea schimburilor culturale dintre România și Vietnam”.

Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” se află în turneu în Vietnam la inițiativa Ambasadei României în RS Vietnam și a Institutului Cultural Român de la Beijing, în colaborare cu Consiliul Județean Gorj și cu sprijinul Ministerului Culturii din Vietnam,   în cadrul programului de schimburi culturale dintre România și Republica Socialistă Vietnam.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.