Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

12674337_10205900443698861_777577215_nTârgujianca Gabriela Iancu are 30 de ani și este un artist talentat, multidisciplinar, care a descoperit arta încă din adolescență. A pictat vreme de 15 ani, iar apoi, în urmă cu mai bine de cinci ani, a descoperit fotografia. De atunci a studiat în America, a realizat nenumărate proiecte și expoziții inedite, iar acum locuiește și lucrează în Cehia, acolo unde a și editat prima sa revistă. Artista îmbină pasiunea pentru mâncare cu aceea pentru fotografie, viață și frumos. „Revista este o colecție de expresii artistice, de la conversații despre mâncarea bună la eseuri creative produse de artiști emergenți în domeniului artelor vizuale. Ducând designul editorial și de carte într-o direcție cu estetică sofisticată,  «Florilegium» explorează mediile contemporane cu scopul de a cultiva rolul artei în viața de zi cu zi”, spune Gabriela Iancu.

Gabriela Iancu este unul dintre tinerii de succes din România, dar care, din păcate, sunt mai apreciați în afara granițelor țării în care s-au născut. Una dintre elitele Gorjului, Gabriela Iancu, este un artist multidisciplinar, specializat de câțiva ani în videografie, fotografie și design. Gabriela a petrecut 19 ani din viață la Târgu-Jiu, acolo unde a învățat, a descoperit arta și pe sine. A început facultatea de informatică la Craiova, iar în anul III, a mers la studii în străinătate și a studiat Comunicare Digitală la Strassbourg și apoi un stagiu la Ministerul Muncii, în Franța. În 2008, Gabriela Iancu a plecat prin „Work and Travel” în Statele Unite ale Americii, iar când s-a reîntors în țară, felul în care au primit-o românii la care susținea interviuri de angajare, au convins-o că locul ei nu mai este aici. A obținut o slujbă în Cehia, la IBM și a plecat. Străinii au știut să aprecieze experiența dobândită de tânără în timpul studiilor din străinătate, dar și simțul său artistic.

A studiat fotografia în America

În Cehia a lucrat patru ani la IBM, iar în 2013 a decis că este vremea să aplice la o bursă de studiu în America. „Am studiat fotografia la Atlanta, la «Savannah College of Art and Design» în perioada 2013-2015. Ei mi-au oferit un fellowship grant de merite academice și artistice, dar și un grant pentru studenții de succes. Descoperisem fotografia, studiasem însă în România, arta mea fotografică nu a fost apreciată. În America am descoperit că sensul pe care eu îl dădeam lumii, prin arta creată, era foarte apreciat. M-am bucurat. În Atlanta am avut oportunități la care nici nu visam! A fost o perioadă extraordinară!”, a afirmat artista Gabriela Iancu.

Blogul unde creațiile Gabrielei au prins viață

În cei patru ani în Cehia, înainte de a aplica pentru America și în perioada când arta sa fotografică fusese respinsă de români, Gabriela Iancu a creat blogul  http://whatlibertyate.com.  Acesta a și fost proiectul grație căruia a ajuns să studieze în Atlanta. În momentul în care a creat blogul, Gabriela Iancu a dorit să aibă un spațiu unde să își poată exprima trăirile prin arta sa fotografică. „Fotografia este metoda de a mă exterioriza prin artă. Trăirile mele sunt în fotografie. Prin intermediul fotografiei, consemnez aspecte ale lumii din jur văzută romantic, cultural și filosofic. Pe acest blog vorbesc despre libertatea de a ne deschide existenței, de a fi sinceri, prin fotografie evoc esența unei trăiri. Am editat și o revistă cu același nume, după care am dezvoltat un alt proiect fotografic-Florilegium”, a spus Gabriela Iancu.

12834798_10205900443658860_654307081_nRevistă-album-carte. Despre conștientizarea frumuseții vieții!

De curând, Gabriela Iancu a scos pe piață cel mai nou proiect-o publicație de tip carte-album fotografic, care poate fi comandată online de pe blogul său. „Florilegium” este o publicație de arte vizuale cu un design concept, fondată și realizată de Gabriela Iancu, artist artist vizual multidisciplinar, specializată în fotografie, videografie și design. Interesată de explorarea formelor vizuale pe care fotografia le generează în conexiune cu designul grafic, Gabriela Iancu încorporează un design sofisticat în poveștile pe care le construiește pentru „Florilegium”. Târgujianca, stabilită acum în Cehia, utilizează inovativ teoria culorilor, aspectul planurilor, compoziției și tipografiei. „«Florilegium»  a fost concepută ca o publicație de tip carte-album, disponibilă numai pe hârtie, dorind să demonstreze că artele vizuale și eseurile bine scrise, există cel mai bine pe hârtie. Designul a fost creat integral de mine, având ca obiectiv principal interacțiunea activă a cititorului cu cartea, legătură oferită prin unicitatea designului fiecărei pagini ce stimulează cititorul să fie prezent în experiența creațiilor de pe hârtie. Primul volum se axează pe ideea de apreciere entuziastă a vieții, colecționând reflecții artistice despre forma și aspectul mediului natural și a celui construit de om. Astfel, volumul intenționează să inspire la o conștientizare profundă a mediului natural și să servească ca o aluzie la problemele pe care le întâmpinăm ca umanitate”, a spus Gabriela Iancu.

„Florilegium” cuprinde trei capitole – Preludium, Interludium și Postludium – prezentând în cele o sută de pagini creații și eseuri din domeniul artelor fotografice, ilustrației, picturii, colajului, performantive și de design. „Florilegium”  respectă experiența cititorului cu pagina cuvântului scris, luând inițiativa de a înlătura reclamele din conținutul său. Colaboratorii Gabrielei Iancu au fost: Hastings Huggins (USA), Kaitlin Botts (USA), Larisa David (RO), Silvana Catalinescu (RO), Sinziana Velicescu (USA), Katelyn Betts (USA), Nicole Dabbs (USA), Aitch (RO), Loreta Nicolcea (RO), Oana Piscureanu (RO).

Revista poate fi găsită aici: www.florilegium-magazine.com

https://www.facebook.com/FlorilegiumMagazine/

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.