Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

 luiza ciudinUna dintre cele mai talentate tinere artiste din folclorul gorjenesc, Luiza Ciudin, vrea să devină medic. Adolescenta care a fost numită viitoarea Maria Tănase a României, cunoscută ca Pasărea Măiastră, se pregătește intens pentru momentul când va da admiterea la Universitatea din București. Aceasta se află în primul an de liceu, specializarea Matematică-Informatică, dar se pregătește din timp pentru ca viitorul ei să fie unul strălucit. Chiar dacă muzica este o parte din ea, Luiza Ciudin nu vrea să se rezume doar la acest domeniu, așa că luptă să evolueze și să ajungă un nume în România.

„ Îmi doresc să mă dezvolt și în plan educațional”

Interpreta de muzică populară susține că o carieră în medicină este cea mai potrivită alegere, mai ales că este un om bun, dedicat, care vrea să își ajute aproapele.

Rep.: Toată lumea se aștepta ca tu să vrei să mergi la Conservator. De ce nu alegi acest drum?

L.C.: Da, așa este, însă  aș vrea să nu mă limitez doar la muzică. Vreau să mă dezvolt și în plan educațional. Mă duc la Medicină pentru că îmi place meseria de doctor, îmi place să  ajut oamenii și cred că este cea mai potrivită pentru mine.

Rep.: Te-ai decis pentru un anumit domeniu sau vrei să optezi pentru medic generalist?

L.C.: Aș vrea să fiu medic generalist, poate o să mă răzgândesc atunci, după ce o să fac cunoștință cu alte domenii care să îmi placă și la care nu mă gândeam, dar momentan așa cred, medic generalist.

Și-a dorit să devină procuror

O carieră în medicină nu a fost singurul gând al Luizei. Mult timp, aceasta a  cochetat cu gândul de a se face procuror, însă a ajuns la concluzia că tot meseria de medic s-ar plia mai bine pe dorințele sale.

Rep.: De unde a pornit această idee cu medicina? Asta ți-ai dorit de când erai mică?

L.C.: Când eram foarte  micuță îmi doream să fiu doctoriță, așa că merg pe drumul ăsta. De  atunci am această viziune despre viitor cum că aș fi medic. Într-adevăr, am avut un moment când îmi schimbasem planurile, aș fi vrut să devin procuror, dar am revenit  asupra dragostei pentru meseria de medic.

Rep.: Și unde vrei să mergi la facultate? În România sau străinătate?

L.C.: În București aș vrea să merg!

Rep.: Nu crezi că o să fie destul de greu de la Mate-Info la Medicină?

L.C.: Așa este, multă lume îmi spune asta, că trebuia să merg la Biochimie, dar o să încerc să mă pregătesc intens pe materiile la care am de furcă și sper să  îmi îndeplinesc planurile.

Părinții îi susțin alegerea

Luiza Ciudin are parte de sprijinul familiei în alegerile pe care le face. Este copil unic la părinți, iar aceștia își îndrumă copilul pe drumul spre visurile sale.

Rep.: Părinții tăi ce spun cu privire la alegerea făcută?

L.C.:  Părinții au fost întotdeuna de acord cu mine, m-au susținut de fiecare dată. Ei sunt  de acord cu ceea ce aleg eu, niciodată nu m-au forțat să fac un anumit lucru dacă nu mi-a plăcut.

Mama i-a descoperit talentul

Rep.: Cânți de aproape 9 ani, cum ți-ai descoperit acest talent?

L.C.: În opinia mea, mami este cântăreața în casă. Ea a observat că am puțin talent și a decis, împreună cu tati, să mă ducă la Școala Populară de Artă dorind să îmi șlefuiască acest talent.

Rep.: Când ți-a fost cel mai greu, dat fiind că te-ai apucat de cântat la o vârstă atât de fragedă?

L.C.: Când eram mică mi s-a părut  destul de greu. Eram micuță, erau atâtea spectacole care se terminau târziu și eu trebuia să merg acasă  și să mă apuc de teme pentru a doua zi, dar pe parcurs  m-am obișnuit. Este un sacrificiu, este adevărat că atunci când eram mică nu aveam timp  să mă joc, dar nu am simțit lipsa acestui lucru. Am fost întotdeuna un copil foarte responsabil și mi-a plăcut să am un plan și să știu ce o să fac în fiecare oră a zilei, nu mi-a plăcut să stau degeaba.

Planuri mari și în muzică

Chiar dacă urmează să aleagă Medicina, tânăra artistă nu renunță nici la muzică. Imediat ce va implini 16 ani, vrea să meragă la toate festivalurile din țară.

Rep.: În plan muzical ce proiecte ai?

L.C.: Aștept împlinirea vârstei de 16 ani pentru a putea participa la festivalurile importante din țară, care încep de la această vârstă, fiind vârsta minimă de participare. Îmi pregătesc câteva melodii și aștept să vedem ce ne rezervă viitorul.

Rep.: Ai  un album propriu sau urmează să lansezi unul?

L.C.: Încă nu am un album propriu, lucrez  la el, mai am nevoie de piese.

Rep.: Cine te ajută să alegi piesele, iar versurile cine le compune?

L.C.: În momentul de față nu am piesele mele, am piese culese din repertoriul marilor artiste de la noi, iar pe acestea le-am ales cu ajutorul doamnei profesoare Camelia Argint, dumneaei este sprijinul și mentorul meu în acest domeniu. În viitorul apropiat o să am și piese ale mele, deja am versurile a două piese, compuse de doamna Irina Alboiu și să sperăm că vor fi gata cât de curând.

Rep.: Care este cea  mai mare dorință a ta în acest moment?

L.C.: Îmi doresc ca în viitorul meu să se afle și muzica, vreau  să ajung o interpretă cunoscută de muzică populară și vreau să fiu sănătoasă împreună cu familia mea, restul o să vină de la sine.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.