Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

andreea-pascuA intrat în lumea sportului de performanță în urmă cu doar patru ani, iar acum a ajuns să fie multiplă campioană națională. Andreea Pâșcu, atletă din Bumbești Pițic, este unul dintre cei mai buni tineri sportivi pe care îi are România. Dedicată sportului și cu o sete nemărginită de reușită, tânăra de 20 de ani vrea să cucerească multe alte medalii. A reușit să aibă rezultate excepționale, însă ambiția a determinat-o să își stabilească deja anumite obiective atât pentru anul viitor, dar și pentru anii care urmează. În final, după ce bifează toate competițiile de pe lista dorințelor sale, Andreea își dorește să transmită și altora dragostea pentru sport, așa că se gândește să devină antrenor. În cadrul unui interviu, atleta ne-a povestit planurile sale.
Reporter: Care sunt marile tale realizări până astăzi?

Andreea Pâșcu: Am terminat sezonul  pe 11 decembrie și am luat medalie la  Campionatul European de Cros cu echipa, locul III. Am venit  în iunie la semimaraton cu echipa,  pe locul V la Campionatul European. De asemenea, sunt multiplă campioană  națională  la tineret în semimaraton.

Rep.:  De când a început această poveste cu sportul?

A.P.: Cu sportul am cochetat din Generală, însă nu am crezut niciodată că o să ajung la asemenea performanță. Din 2012 m-am mutat la Târgu Jiu și am început să fac sport  de performanță. Chiar după primele două luni de antrenament am prins Campionatul mondial de alergare montană, atunci eram junioară, acum  am trecut la tineret și nu mai practice aceste probe, m-am axat pe fond. Încă  nu am participat la proba de 42 de kilometri, dar am înțeles că o să o abordez peste doi ani.

Rep.: Aș vrea să îmi spui care crezi că este cea mai mare reușită de până acum?

A.P.: Cred că  obținerea medaliei de bronz la Campionatul European de Cros chiar acum, în decembrie. Deși a fost cu echipa, am tras la individual, este puțin mai greu la europene, dar sper ca anul viitor să fie și una individuală.

Rep.:  În 2017 la ce competiții ți-ai propus să participi?

A.P.: Anul viitor o să încerc să îmi fac baremul pentru a participa la Campionatul European de Tineret  la 10.000, o să am Cupa Europei,  și încerc să mai prind campionatele mondiale, dacă o să reușesc poate la alergare montană, iar în țară mă axez pe campionatele naționale.

Rep.: Cum este lumea sportului pentru o adolescentă, dat fiind că ai pornit  în urmă cu mai mulți ani?

A.P.:  La început mi s-a părut ceva ciudat, greu. Nu eram obișnuită cu viața de sportivă, nu cunoașteam nici ce este  acela sport. Apoi, lucrurile au venit de la sine, m-am obișnuit, este foarte plăcut, avem ce să  învățăm și să fim exemplu pentru cei din jurul nostru, să dăm dovadă de curaj, bun simț.

Rep.: Ești studentă la Târgu Jiu, de ce ai ales acest oraș și nu altul din țară?

A.P.: Da, sunt studentă la Universitatea de Educație Fizică și Sport „Constantin Brâncuși” Târgu Jiu. Am ales să merg aici pentru că este mai aproape de casă și, în plus, aici am început,  mi-ar fi fost foarte greu să merg în altă parte să încerc să mă acomodez, am un antrenor care este alături de mine și mă susține, este vorba de domnul Bură Ion.

Rep.:  După ce o să evoluezi anii următori, ce ai vrea să faci?

A.P.: Mi-aș dori ca peste câțiva ani să fac același lucru la fel ca antrenorul meu, este o muncă destul de grea, dar mi-ar plăcea să iasă ceva din mâinile mele, să am sportivi să îi modelez, să am oameni cărora să le transmit dragostea pentru sport.

Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.