Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Artista constănțeancă Ana Pașa-Deaconu a expus la Târgu Jiu, în cadrul Muzeului Național ”Constantin Brâncuși”, cu ocazia Zilei Culturii Naționale. Expoziția face parte din proiectul 12, proiect prin care artista și-a propus să organizeze în diverse spații un ciclu de douăsprezece expoziții personale de grafică, toate purtând titlul ”Semn.Simbol.Semnificație”.

În propriile lucrări de grafică prezentate în cadrul acestei expoziții, Anca Pașa-Deaconu resemantizează motive brâncușiene, printr-o interpretare de tip semiotic. Artista invită privitorul într-un drum inițiatic, pentru a traversa un labirint de semnificații a căror descifrare presupune contactul cu opera brâncușiană.

Expoziția ”Semn.Simbol.Semnificație” se înscrie într-o serie de evenimente pe care artista le-a organizat ca parte a cercetării sale doctorale la Universitatea de Arte din București, în care a combinat cu rafinament și inteligență vizuală diverse medii de expresie – pictură, obiecte, colaj, instalație, fotografie, video și performance. Proiectul 12 va continua pe parcursul a încă un an, cel puțin, și se va încheia cu ultima dintre cele douăsprezece expoziții.

Cuvântul de deschidere l-a avut criticul de artă Eduard Andrei, curatorul expoziției a fost ZuZu Caratanase, iar coordonatorul expoziției este Denisa Șuță, managerul Muzeului Național ”Constantin Brâncuși”.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.