Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba organizează la final de lună mai o nouă activitate, în cadrul proiectului „BebeBiblioteca”. Tema abordată vizează vacanța ce tocmai se apropie, pentru că titlul ei este „Rolul educativ al taberelor în viața copilului”, taberele fiind nu numai o posibilitate de a petrece timpul liber, ci și o modalitate excelentă pentru ca un copil să-și antreneze independența, responsabilitatea și capacitatea de a interacționa cu alți copii de vârstă apropiată.

Activitatea va avea loc vineri, 26 mai 2023, de la ora 17:00 la sediul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, situat în Alba Iulia, pe strada Trandafirilor, la nr.22 și va fi coordonat de bibliotecara Ana-Maria Pienar. Tema întâlnirii va fi prezentată de psihoterapeuta Adina Drimbe, care va veni însoțită de invitatele speciale Irina Elena Avram, specialist în educația de timp liber și activități recreativ-distractive și organizator al taberelor de zi „Punctul pe I” și „Avramii – rădăcini și pasiuni” și Ana Cioara, profesor de educație nonformală și organizator și coordonator de tabere Summer Joy Camp.

Cele două invitate speciale le vor împărtăși beneficiarilor direcți din experiența lor în munca cu copiii și vor răspunde la întrebări despre importanța învățării experențiale. De asemenea, în cadrul întâlnirii, psihoterapeuta Adina Drimbe le va oferi celor prezenți posibile răspunsuri la întrebări precum: De ce sunt necesare taberele în dezvoltarea copilului?, Cum îți poți încuraja copilul să participe la tabere?, Cum poți încuraja autonomia copilului și dezvoltarea sinelui?, Cum clădești o relație bazată pe empatie și respect între părinți și copii?.

Având în vedere că această activitate se desfășoară într-un spațiu al cunoașterii și al cărții, bibliotecarele îi vor îndruma pe cei prezenți în alegerea lecturii, prin prezentarea unor expoziții tematice de carte și a colecțiilor de carte de literatură pentru copii de care dispune biblioteca.

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.