Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba continuă activitatea de promovare a limbii române, spre corecta ei utilizare atât în scris, cât și oral, în cadrul proiectului 12.5 Omul, cartea, biblioteca, prin rubrica #INDUBITABIL. Sub îndemnul „Scrie și vorbește corect românește!”, folosindu-se de „armamentul” din dotarea bibliotecii, respectiv cărți, dicționare, culegeri, unele semnate chiar de el, lect. univ. dr. Silviu Mihăilă ne va explica unde și cum greșim în exprimarea curentă. Ne onorează colaborarea cu domnia sa, care s-a alăturat voluntar Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba și a preluat ștafeta de la prof. Liliana Jianu care, tot în mod voluntar, a asigurat această rubrică pe parcursul anului trecut, și căreia îi mulțumim pe această cale.

Postările de pe pagina de Facebook a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba vor avea în continuare un caracter săptămânal, spre buna sedimentare a informației, iar utilizatorii vor avea posibilitatea să solicite clarificarea și a altor confuzii și greșeli în uzul cotidian al limbii, acestea urmând să fie abordate, negreșit, într-o altă zi de vineri.

Silviu Mihăilă (n. 16 mai 1986, Alba Iulia) este critic și istoric literar, poet, eseist. În prezent, lector universitar doctor în cadrul Departamentului de Limbi Moderne și Comunicare în Afaceri la Academia de Studii Economice din București, unde predă limba română ca limbă străină în cadrul programului de studii „Anul Pregătitor de Limba Română pentru Cetățenii Străini” (APLR) și limba engleză de afaceri.

Este doctor în filologie al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia din 2013 cu o teză despre Zoe Dumitrescu-Bușulenga (un studiu monografic cutitlul Zoe Dumitrescu-Bușulenga sau despre „îmblânzirea” literaturii. De la maestrul paideic la omul kairotic, primind calificativul „excelent”/summa cum laude). A absolvit Facultatea de Litere a Universității„Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca în 2008 (specializarea română-engleză) și masteratul de Studii literare românești (media de absolvire 10) din cadrul aceleiași facultăți în 2010.

Atât lucrarea de licență cât și disertația au fost coordonate de prof. univ. dr. Ioana Bot și au fost evaluate cu nota 10. În 2020, obține a doua diplomă de master în urma absolvirii programului interdisciplinar „Comunicare în limba engleză pentru predare și cercetare economică” din cadrul Academiei de Studii Economice din București.

Începând cu iulie 2022 a intrat în familia Asociației „Zi de Bine!”, la invitația președintei Melania Medeleanu, pentru a preda cursuri de limba română pentru străini comunității de ucraineni refugiați în România. „Zi de Bine!” este o organizație comunitară din România unde Silviu Mihăilă se simte ca acasă, deoarece dorința lui dintotdeauna a fost de a pune în practică demersurile didactice (și) într-un scop nobil și umanitar, fiind convins că împlinirea personală în viață depinde, negreșit, de cât de larg e zâmbetul pe care îl putem aduce pe fața celor din jurul nostru.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.