Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

„Cursul n-are însemnătate atât prin numărul cunoştinţelor care se dau, ori prin frumuseţea expunerii acestor cunoştinţe, cât şi prin contribuirea la formarea gândirii ascultătorilor. Cursul are importanţă prin familiarizarea cu metoda de cercetare pe care apoi, după curs, ascultătorii să o aplice în cercetările lor”, spunea Dimitrie Gusti.

„Continuăm într-un fel tradiția lui Dimitrie Gusti de a susține școala românească, în special cea de la sat. Iată de ce, demarăm proiectul Adoptă o școală, împreună cu toți cei care doresc să ne fie aproape în acest demers, și sprijinim o școală din zonele rurale ale României. Anul acesta am ales să fim alături de copiii și profesorii din comuna Ulmeni, județul Buzău. Pe tot parcursul anului, împreună și cu prietenii muzeului, vom desfășura activități prin care vrem să îi ajutăm să aibă și ei un laborator funcțional, o tablă inteligentă, câteva calculatoare și alte obiecte necesarii desfășurării în condiții moderne a cursurilor.

Suntem onorați să putem continua munca profesorului Dimitrie Gusti și să îi ducem memoria mai departe și în acest fel”, au precizat reprezentanții muzeului.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.