Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» anunță deschiderea expoziției temporare „FEMIGRAFISME ȘI CROMATODAMES”. Lucrările din această expoziție, 42 de opere alese dintr-o amplă selecție, sunt preponderent portrete și nuduri, completate de scene de gen cotidian, maternitate sau viața la țară. Grafica, mai rar expusă și mai puțin cunoscută publicului, se îmbină cu pictura și e completată de sculptură.

„Portretele expuse sunt capodopere ale artei românești și europene, aparținând unor pictori precum Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza, Iosif Iser, Corneliu Baba, Octav Angheluță, János Krizsán, Oszkár Glatz, Hugo Mund, Paul Erdös. Tematica nudului feminin cuprinde o varietate amplă de lucrări, de la crochiuri/eboșe, la studii privind anatomia, ipostaze senzuale și pline de erotism, chiar dus la extrem erotism în lucrarea lui Ioan Anghel Negrean («Pat III»). De ce feminin și mai ales de ce etern? Pentru că, indiferent ce se întâmplă, femeia va fi începutul vieții, educație, grijă, evoluție, va fi și neliniște, îngrijorare, temere. Și asta pentru că niciodată nu va fi cunoscută și înțeleasă pe de-a-ntregul!” au precizat reprezentanții muzeului.

Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»

Expoziția poate fi vizitată în luna martie 2022, în sala de expoziții temporare a Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare». Programul de vizitare este de miercuri-duminică, între 10,00-17,00.

Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»

Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»

Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.