Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Ministerul Educaţiei a alocat banii pentru premierea zecarilor de la examenele naționale, astfel că miercuri, la sediul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Gorj, a avut loc festivitatea de premierea a celor 12 gorjeni ce au obținut media 10 la Evaluarea Națională și la Bacalaureat. În total, în Gorj au obținut aceste performanțe 12 elevi, dintre care doi la examenul de Bacalaureat. Nu toți au putut fi prezenți la festivitate.

În acest an, zece elevi din clasa a VIII-a şi doi absolvenţi ai clasei a XII-a au fost recompensaţi de către Ministerul Educației cu 1.000 lei (Evaluarea Națională n.red.) şi, respectiv, 3.000 de lei pentru absolvenţii de liceu. Premierea a avut loc la sediul ISJ, Ion Ișfan, inspectorul școlar general fiind cel care le-a oferit premiile în bani și diplomele zecarilor. „Este o zi de sărbătoare căci am premiat cei 12 elevi care au obținut media zece la examenele naționale de anul acesta, vorbim despre bacalaureat și evaluarea națională. Elevii cu zece la Evaluarea națională au primit din partea Ministerului Educației o mie de lei fiecare, iar cei de la bacalaureat 3.000 lei fiecare”, a declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj. Deși trebuiau să fie prezenți 12 elevi de zece, mulți nu au reușit să ajungă, fiind plecați din județ, în vacanță. Trebuie spus că majoritatea absolvenților clasei a VIII-a care au luat zece au ales să își continue studiile la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” (CNTV) din Târgu Jiu. Elevii de 10 la Evaluarea Națională sunt: Răzvan Bogdan Valentin – Şcoala Gimnazială „Alexandru Ştefulescu”; Sânziana Caragel Creţu – Şcoala Gimnazială Novaci; Ştefania Cutuca –  Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“; Maria Cristina Giubelan – Şcoala Gimnazială „Constantin Săvoiu”; Elena Daria Mechie – Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“; Ana-Maria Mirea – Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“; Patricia Flavia Paralescu – Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“; Francisca Roxana Pasăre – Şcoala Gimnazială „Ion Vâlceanu” Dragoteşti şi Radu Predescu –Şcoala Gimnazială „Alexandru Ştefulescu” și Artemis Maria Mija de la Şcoala Gimnazială „Constantin Săvoiu”. „Sunt mândru și fericit pentru nota de zece pe care am obținut-o la Evaluarea Națională și am muncit mult în ultimii ani de studiu. Sunt foarte multe ore de muncă. La liceu voi studia matematică-informatică, la CNTV. La facultate cred că voi merge la Politehnica din București. Mi-am cam stabilit ce voi face în viitor. Am absolvit Școala Gimnazială Alexandru Ștefulescu din Târgu-Jiu”, a spus elevul Bogdan Valentin Răzvan.

„M-am pregătit în mod constant de-a lungul anilor şi cred că aşa ar trebui să facă toţi elevii, dacă vor să aibă succes. Nu pot să spune că într-o zi m-am pregătit mai mult sau mai puţin, m-am pregătit constant. Mai am timp să mă gândesc ce facultate voi urma apoi”, a declarat Flavia Patricia Paralescu, elevă a CNTV. Zecarii de la examenul maturității sunt două fete ambițioase, care au învățat constant pentru Bac: Raluca Dogaru a absolvit Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” și va studia la Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Politehnicii București și Denisa Berele de la Liceul Turceni. „M-am pregătit în mod constant și cred că în cei patru ani nu au fost momente să las pe următoarea zi ce aveam de făcut. Nu m-am apucat în clasa a XII-a de învățat pentru Bac. A fost o muncă susținută și a dat rezultate. Am făcut pregătire suplimentară acasă, la matematică, fizică și foarte puțin la Limba Română. Am fost admisă la Politehnică, la București. Mă adaptez destul de uşor noilor schimbări şi faptul că această facultate este ceea ce mi-am dorit mă face să fiu nerăbdătoare să cunosc oameni noi şi lucruri noi”, a spus Raluca Dogaru.

Și Denisa Berele din Turburea (absolventă a Liceului din Turceni n.red.) a învățat constant și spune că a avut emoții la toate probele bacalaureatului! A reușit să obțină media 10 la examen și că acum va studia la Craiova, la Facultatea de Litere. „Am intrat la facultatea pe care am dorit-o, căci vreau să devin profesoară pentru că mi se pare că este una din meseriile care aduce satisfacţii extraordinare, să lucrezi cu copiii, să ajuţi la formarea lor. Am învăţat constant din clasa a IX-a până în clasa a XII-a, nu am lăsat să se acumuleze materie. Nu e dificil să iei 10 la Bacalaureat dacă eşti serios. Ideea e că totul se învață pe parcursul celor patru ani de liceu. Asta m-a ajutat foarte mult, așa că pentru bac, tot ce am făcut a fost să repet toată materia în ultimele două săptămâni, mai degrabă, în ultima săptămână dinaintea examenului”, a declarat Denisa Berele.

Și Ion Işfan, inspectorul școlar general, i-a felicitat pe elevii merituoși și i-a sfătuit să învețe mereu: „Copiii care învaţă carte vor avea parte de o viaţă frumoasă, nu neapărat de o viaţă bogată. Cu toți banii din lume nu poţi cumpăra viaţa frumoasă de care au parte copiii care învață carte”.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.