Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Teatrul Național din Cluj-Napoca celebrează ZIUA MONDIALĂ A TEATRULUI, 27 martie 2023, cu o nouă ediție a îndrăgitului eveniment ZIUA PORȚILOR DESCHISE. Creată pentru a consolida legătura dintre teatru și publicul său, ZIUA PORȚILOR DESCHISE este un eveniment anual care cuprinde activități diverse din sfera artistică dedicate atât celor mici, cât și celor mari.

Ziua va începe cu spectacolul de teatru pentru copii DESPRE STELE, o producție MiniREACTOR, iar cei mici se vor putea bucura apoi de zona de creație care le este dedicată, de atelierele de marionete, baloane uriașe de săpun și jonglerii conduse de Magic Puppet, și de sesiunea de face painting și baloane modelabile a echipei de la Tărâmul Fericirii. Așteptată cu entuziasm este și lectura publică susținută de creatorul seriei „Olguța”, autorul Alex Moldovan. Acesta va lectura POVESTIRI DE CITIT PE SUB BANCĂ și va rămâne cu noi pentru o sesiune de discuții și autografe.

Vizitele în culise ghidate de actorii Teatrului nu vor lipsi nici anul acesta din program.

Adolescenții vor avea ocazia să descopere mai multe despre munca actorului participând la atelierul de teatru și improvizație condus de Diana Buluga, actriță a Teatrului Național din Cluj-Napoca și manager Create.Act.Enjoy. De neratat este și NOROC SĂ AI, un spectacol de teatru sonor produs de Teatrul Improbabil care are la bază textul lui Cosmin Stănilă, actor al Teatrului Național Cluj-Napoca.

Programul Zilei Porților Deschise va include o repetiție cu public la cea mai recentă premieră a Teatrului Național, ÎMBLÂNZIREA SCORPIEI după William Shakespeare, condusă de regizoarea spectacolului, Leta Popescu.

Începând cu ora 17:00, iubitul actor Marian Râlea, „Magicianul”, revine la Teatrul Național din Cluj-Napoca în postura de INVITAT SPECIAL AL ZILEI, pentru un dialog magic cu actorii Anca Hanu și Cătălin Herlo.

Ziua se va încheia cu un spectacol de poveste: BASME VECHI ȘI BASNE NOI, o producție Texte Bune în Locuri Nebune. Ne vor încânta cu povești spuse cu măiestrie actorii: Ionuț Caras, Matei Rotaru, Cosmin Stănilă și Radu Dogaru. Universul sonor al poveștilor va fi animat de muzica lui Bogdan Rakolcza.

În pregătirea evenimentului, și ca o marcare simbolică a aniversării de 13 ani a Zilei Porților Deschise, Teatrul Național Cluj-Napoca vă invită să descoperiți o selecție captivantă de fotografii din spectacolele sale în cadrul expoziției Portrete ale Efemerului – cele mai frumoase fotografii de spectacol, 2010-2023.

Expoziția poate fi vizitată pe Bulevardul Eroilor, în cadrul instalației expoziționale 10×10 a Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei, până în data de 15 aprilie 2023.
Vă prezentăm mai jos programul complet al ZILEI PORȚILOR DESCHISE 2023.
Evenimente pentru copii și adolescenți:

11:00-11:45, Sala mare, Spectacol de teatru pentru copii DESPRE STELE (o producție MiniREACTOR), de Ana Cucu-Popescu, 4+
11:30-17:00, Foaier rang III, ZONA DE CREAȚIE PENTRU COPII, 3+

11:30-14:30, Foaier rang III, FACE PAINTING ȘI BALOANE MODELABILE (Tărâmul Fericirii), 3+

12:00-13:00, Foaier rang II, dreapta, ATELIER DE MARIONETE (Magic Puppet), 5+

12:00-13:00, Foaier rang II, stânga, ALEX MOLDOVAN – POVESTIRI DE CITIT PE SUB BANCĂ, texte în lectura autorului și sesiune de autografe, 9-14 ani
12:00-13:00, Esplanadă, ATELIER DE BALOANE URIAȘE DE SĂPUN (Magic Puppet), 5+

13:30-14:30, Foaier, rang II, stânga, ASTĂZI SE IMPROVIZEAZĂ!, Atelier de teatru și improvizație pentru adolescenți cu actrița Diana Buluga, Participare gratuită pe bază de înscriere prin email la adresa: [email protected], 14-18 ani

15:00-15:30 – Esplanadă, JONGLERII (Magic Puppet), 12+

16:00-16:30 – Esplanadă, JONGLERII (Magic Puppet), 12+

Evenimente speciale:

 12:15-15:15, VIZITE ÎN CULISE ghidate de actori ai Teatrului Național din Cluj-Napoca, AG

 13:30-16:00, Foaier rang II, dreapta, NOROC SĂ AI – Teatru Sonor (o producție Teatrul Improbabil), de Cosmin Stănilă

 16:00-16:50, Scena mare, Repetiție cu publicurmată de discuţii cu realizatorii spectacolului, ÎMBLÂNZIREA SCORPIEI după William Shakespeare, regia: Leta Popescu, 14+

17:00-17:50, Scena mare, Invitatul special al zilei, actorul MARIAN RÂLEA în dialog cu actorii ANCA HANU și CĂTĂLIN HERLO, AG

18:00-19:40, Scena mare, BASME VECHI ȘI BASNE NOI (o producție Texte bune în locuri nebune), regia și scenariul: Ionuț Caras, AG

Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile. Accesul la evenimente (inclusiv la vizitele în culise) se va face pe principiul „primul venit, primul servit”, cu excepția atelierului de teatru și improvizație pentru adolescenți (14-18 ani) susținut de actrița Diana Buluga, pentru care e necesară înscrierea prealabilă la adresa de email [email protected] (în limita a 14 locuri).

 

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.