Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj vă invită, cu prilejul „Zilei Olteniei”. la vernisarea expoziției de grafică „Personalități culturale din Oltenia”, luni 21 martie, începând cu ora 12.00 la Sala „Florin Isuf”. Lucrările fac parte dintr-un viitor album cu același nume, dedicate celor care au contribuit sau contribuie la propășirea culturală a Olteniei.

În expunerea de motive a legii prin care a fost instituită Ziua Olteniei, pe 21 martie, se spune: „Pe 21 martie 1821, Tudor Vladimirescu intră în Bucureşti ţinând în mână o pâine mare, semn al păcii şi al belşugului. Aşadar, se cuvine să marcăm ziua de 21 martie, momentul în care Tudor Vladimirescu intră în Bucureşti şi coboară Podul Calicilor, ca fiind ziua Olteniei”.

În 2021, de Ziua Olteniei, în cadrul proiectului „Bursa Brâncuși”, inițiat de Ion Cepoi,  managerul instituției în anul 2013, în onoarea Domnului Tudor, CJCPCT Gorj și Primăria Polovragi au dezvelit un bust al conducătorului Revoluției de la 1821, bust realizat de sculptorul basarabean Eric Perjovschi.

Codruț Duduman este graficianul care expune de Ziua Olteniei la Târgu Jiu. Portretele realizate în creion arată o tehnică aparte a artistului din Bacău.

ziua olteniei

Teodor Dădălău, referent în cadrul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj este curatorul acestei expoziții de grafică.

ziua olteniei

 

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.