Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

DSCF4844Două volume de versuri au fost lansate pe 21 martie, de Ziua Internațională a Poeziei. Gazda evenimentului a fost Biblioteca Județeană „Christian Tell”. Una dintre cărțile lansate, „De partea cealaltă a ploii”, aparține scriitorului Viorel Surdoiu, purtătorul de cuvânt al Bibliotecii Județene. Al doilea volum, „Sărutul 3”, reprezintă o antologie realizată de Elisabeta Gâlcescu, fiind reunite creațiile a 21 de poeți.

Al treilea volum sub semnătura lui Viorel Surdoiu

Lansarea cărților a fost organizată luni, 21 martie,  special pentru a marca Ziua Internațională a Poeziei. „Evenimentul se adaugă evenimentelor din întreaga lume, și anume Ziua Internațională a Poeziei. Avem două lansări de carte, «De partea cealaltă a ploii», care îmi aparține și «Sărutul 3», al treilea volum în ideea  sărutului, o antologie realizată de doamna Eli Gâlcescu. Volumul meu face parte dintr-un ciclu, el este al treilea  volum de poezie, prima carte este «Contextul desprinderii de haos», «Aripi de pământ», volumul II și aceasta, referitoare  la ploaie. Întâlnim cele trei elemente, apă, aer și pământ. Așa cum spun unii critici este o poezie romantică, în primul rând, scriu despre  apropierea de pământ, despre metamorfozele naturii, dar sunt și elemente care fac referire la caracterul omenesc. Vreau să le mulțumesc tuturor că îmi sunt alături, familiei și prietenilor”, a declarat Viorel Surdoiu, autorul volumului „De partea cealaltă a ploii”.

„Să vă bucurați de poezie”

La dubla lansare de carte a luat parte și Olimpia Bratu, director Biblioteca Județeană „Christian Tell”. „Este o bucurie pentru noi să o avem alături de noi și pe doamna Eli Gâlcescu și așteptăm cu nerăbdare să ne povestească și, în același  timp, ne bucurăm că sunteți slături de noi să îl sprijiniți pe Viorel Surdoiu, colegul nostru  care ne pune  astăzi în față volumul «De partea cealaltă a ploii», să vedem ce este acolo. Vă doresc să vă  bucurați de poezie astăzi, dar și în fiecare zi”, a declarat Olimpia Bratu, director Biblioteca Județeană „Christian Tell”.

DSCF4842„O carte ce ne îndeamnă să ne bucurăm de ploaie”

Volumul de versuri ce aparține lui Viorel Surdoiu a fost comentat și de către Marius Iorga, președintele Cenaclului „Columna”, acesta arătându-se încântat de poeziile din scriitura „De partea cealaltă a ploii” .  „Eu cred că lui Viorel Surdoiu îi place să se joace și, mai mult, îi este bucurie să îi cheme pe ceilalți alături de el, pentru a nu fi singur, pentru a putea să împartă acest gen de zburdălnicie. Din ceea ce  face el acolo pot să apară inedite câștiguri, neimaginate cuceriri. Este o carte ce ne îndeamnă să ne bucurăm de ploaie și de ceea ce se află dincolo de ploaie fiindcă numai așa, transferând plăcerea culorii de aici către dincolo, redescoperim ce avem (…) Cred că Viorel nu se adresează oricui, el se adresează, în  principal, celor care sunt deja deosebiți, celor care au ochii larg deschiși și care își lasă sufletul să fie  cuprins de tot ceea ce se întâmplă împrejurul lor, celor care  și-au îmbunătățit viața prin forțe proprii și au învățat să îi simtă gustul cu toate simțurile, fiindcă  Viorel ne învață, sau măcar încearcă, să ne reîntoarcem  acolo de unde am uitat că am plecat”, a spus Marius Iorga, președintele Cenaclului „Columna”.

Poeziile a 21 de poeți, reunite într-un volum

Antologia „Sărutul 3” reunește poeziile unui număr de 21 de poeți, printre aceștia aflându-se  Mihaela Aionesei, Nicu Barna, Gelu Birău, Florina Sanda Cojocaru, Eleodor Dinu, George Drăghescu, Andrei Fischof, Doru Fometescu, Mircea Liviu Goga, Dumitru Ichim, Emilia Ivancu, Diarmuid Johnson, Mihai Măceș, Victor Constantin Măruțoiu, Carmen Popescu, Ion Popescu Brădiceni, Marina Popescu, Persida Rugu, Ionel Simota, Viorel Surdoiu și Eduard Zalle.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.