Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

În perioada 14 – 17 ianuarie la Sibiu se va sărbători Ziua Culturii Naționale. Cu ocazia acestui eveniment Filarmonica de Stat Sibiu a pregătit mai multe evenimente culturale și muzicale. În acest an oferta filarmonici se adresează și copiilor, care vor avea ocazia să transpună cu ajutorul desenului sau picturii tema lor preferată din literatura română.

Ziua Culturii Naționale sărbătorită la Sibiu

„Ziua Culturii Naționale se va sărbători la Sibiu timp de patru zile, în perioada 14 -17 ianuarie 2022. Filarmonica de Stat Sibiu ne pregătește mai multe evenimente culturale și muzicale: concerte camerale cu lucrări inspirate din lirica lui Mihai Eminescu, cu creații de George Enescu, precum și cu prelucrări folclorice pe gusturile generației tinere.”, au transmis organizatorii.

Evenimentele organizate cu ocazia Zilei Culturii Naționale se vor desfășura după următorul program:

  • sâmbătă, 15 ianuarie 2022, ora 19, concertul cameral MuziCultura – Eminescu, Enescu și noi. Mai multe detalii puteți afla accesând următorul link https://filarmonicasibiu.ro/…/muzicultura-eminescu…
  • duminică, 16 ianuarie 2022, ora 19, concertul cameral Dacika Project, o reinterpretare a filonului folcloric românesc prin adaptarea sa la ritmurile şi formele de expresie modernă. Mai multe detalii puteți afla accesând următorul link  https://filarmonicasibiu.ro/ro/events/dacika-project .
  • luni, 17 ianuarie 2022, ora 11, un concert educativ, pentru elevi, susținut de soliștii: Sorin Petrescu – pian, Laurențiu Baciu – oboi, Gabriel Radu – vioară.

„Unde ești tu, copilărie?”

 „Totodată, oferta Filarmonicii se îndreaptă în acest an si către copii, care au ocazia să transpună în desene și picturi tema lor preferată din literatura română, dar și să participe la un concert educativ.” au transmis organizatorii.

Cei mici trebuie să știe că lucrările se vor trimite pe adresa de mail [email protected] până joi, 13 ianuarie 2022, ora 15.00, cel târziu, menționând titlul (dacă este cazul), numele autorului, clasa și unitatea de învățământ, numele cadrului didactic îndrumător și un număr de telefon sau o adresă de e-mail.

Echipa proiectului va evalua lucrările primite și le va include pe cele mai apreciate într-o expoziție care va fi montată în foaierul Filarmonicii de Stat Sibiu – Sala Thalia.

Lucrările vor fi expuse într-un vernisaj ce poartă numele „Unde ești tu, copilărie?”, ce va avea loc vineri, 14 ianuarie, ora 12, la Sala Thalia.

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.