Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Reprezentanții Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Gorj au anunțat programul manifestărilor culturale organizate în luna ianuarie, cu sprijinul Consiliului Județean Gorj. Luna aceasta este marcată de personalitatea lui Mihai Eminescu, poetul fără egal, care va fi celebrat și la Gorj.

dsc_3280 eminescu-1

CJCPCT Gorj va organiza duminică, 15 ianuarie, la orele 11,00 la sediul instituției, în Sala Florin Isuf evenimentul „ZIUA CULTURII NAȚIONALE. SĂRBĂTOARE EMINESCU”. Acesta va cuprinde în programul său conferința cu subiectul „Cultura națională azi – de la capodopere la telenovele și manele.

Barometrul consumului cultural în România contemporană”, susținută de Ion Cepoi, dar și lansarea publicațiilor ,,Revista Jiului de Sus” (nr. 22-23/2016) și ,,Portal Măiastra” , nr. 4/2016 (revistă care apare sub egida Uniunii Scriitorilor din România), editate de CJCPCT Gorj. De asemenea, cu această ocazie, duminică va avea loc și vernisajul expoziție de acuarelă ,,Cu șevaletul prin Târgu-Jiu”.

15152459_337419676632692_321791827_oExpune artistul Corina Perianu  de la Muzeul Național de Artă București. Lucrările au fost realizate în cadrul Taberei internaționale de pictură România-Bulgaria organizate de CJCPCT Gorj în iunie 2016. Tot în cadrul manifestărilor vor avea loc o lansare de carte: ,,Eminescu-drumuri și popasuri în Gorj” de Zenovie Cârlugea, Editura CJCPCT Gorj, 2016, un recital din poezia eminesciană prezentat de actori ai Teatrului ,,Elvira Godeanu”, dar și un recital muzical susținut de elevi și profesori ai Liceului de arte ,,C-tin Brăiloiu”.

La finalul evenimentului, organizatorii vor acorda diplome de excelență unor personalități culturale ale Gorjului. Partenerii CJCPCT Gorj sunt Teatrul ,,Elvira Godeanu”, reprezentanța Gorj a Uniunii Scriitorilor din România, Cenaclul ,,Columna”, Liceul de Arte, Societatea de Științe Filologice din România – filiala Târgu-Jiu.

Pun la cale strategia culturală de anul acesta

Tot luna aceasta, mai exact pe 20 ianuarie, la Muzeul Județean Gorj va fi organizat Seminarul Metodic ,,Strategii și Politici Culturale în Gorj”. În programul manifestării sunt incluse: o întâlnire cu directorii de așezăminte și responsabilii culturali din teritoriu, analiza anului cultural 2016 în Gorj, prezentarea Strategiei și a Agendei culturale a județului pe anul 2017 și mai multe lansări de carte și reviste de specialitate.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.