Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

La Târgu-Jiu, în perioada 15-21 mai vor avea loc o serie de manifestări cultural-artistice, fiind celebrate în acest fel Zilele Municipiului. În programul manifestărilor găsim expoziţii şi spectacole stradale, Caravana motocicliştilor, un spectacol de sunet şi lumini ce va avea loc în Piața Prefecturii, acolo unde veți putea admira dansatori și acrobați. Va avea loc, de asemenea, târgul meşterilor populari din Oltenia, parada liceelor și flash- mob-ul devenit deja tradiție, procesiunea închinată Sfinţilor Constantin şi Elena, patronii spirituali ai municipiului Târgu Jiu, dar și multe alte surprize.

primaria Targu Jiu brancusi-1024x683

Astfel, Zilele Municipiului Târgu-Jiu vor debuta luni, 15 mai, programul fiind unul variat și plin de manifestări cultural artistice una mai interesantă ca alta. La prânz va avea loc vernisajul expoziției stradale de fotografie document „Târgu-Jiul de altădată”, în zona Teatrului „Elvira Godeanu”, iar după amiază, în mai multe cartiere din municipiu vor fi organizate spectacole stradale cu mimi, pictură pe față, magicieni. Marți, în a doua zi a manifestărilor, va avea loc un moment important, și anume dezvelirea unei stele dedicate inginerului Ștefan Georgescu Gorjan pe Aleea Nemuritorilor Gorjului. Inginerul este cel care a găsit soluția tehnică pentru realizarea Coloanei Infinitului, a lui Constantin Brâncuși. „Considerăm că era de datoria noastră să dezvelim această stea, pentru a păstra vie memoria celui ce a fost inginerul Ștefan Georgescu Gorjan, care a avut un rol important în realizarea Coloanei Infinitului”, a spus viceprimarul Adrian Tudor. Miercuri, la Muzeul de Artă din localitate, va avea loc o conferință științifică susținută de Sorana Georgescu-Gorjan, fiica inginerului Gorjan. Aceasta va prezenta mai multe documente legate de munca și viața inginerului. De asemenea, în aceeași zi, în Parcul Central va avea loc un spectacol stradal-improvizație teatrală- pus în „scenă” de elevii de la Liceul de Arte Târgu-Jiu. Adolescenți talentați de la aceeași unitate de învățământ vor mai susține un alt spectacol seara.

doina gorjului targ mesteri populari 1

Târgul meșterilor populari din Oltenia va fi deschis joi la prânz, iar seara va avea loc vernisajul expoziției de grafică Alina Roșca și un spectacol de muzică populară realizat în colaborare cu Accent TV, Radio Accent și Radio Infinit – soliști: Niculina Stoican, Ileana Lăceanu, Nina Predescu, Emil Badea, Cristina Turcu Preda, Vasile Ciobanu, Teodora Pană, Dumitru Vasilescu, Irina Zoican, Marcela Fota, Roberta Crintea, Sanda Argint. Pe 19 mai, vineri, va avea loc un important eveniment cultural: Salonul de Carte istorică Gorjeană, în cadrul căruia vor fi lansate volumele ,,CAROL I AL ROMÂNIEI, UN MONARH DEVOTAT”-autori: Sorin Liviu Damean, Iulian Oncescu și ,,BIOGRAFII GORJENE”- autor: Gheorghe Nichifor.  Seara se va încheia magistral cu un spectacol al Teatrului Metropolis București – „Buzunarul cu pâine”, cu Oana Pellea și Sandu Gruia. 

antonia 1 oana pellea

Concursul regional de istorie „Moștenirea Magherilor” va avea loc sâmbătă. În aceeași zi are loc și Festivalul Național de Muzică Ușoară și Folk „Coloana Infinitului”, la care sunt așteptați zeci de tineri talentați. Seara va avea loc procesiunea religioasă, iar duminică va avea loc spectacolul de încheiere a manifestărilor. Inivitații speciali ai serii vor fi artiștii Emanuel Cîrstea, Antonia și Jo, spectacolul având loc pe Insuliță. Focul de artificii va anunța încheierea Zilelor Orașului, pentru toate acțiunile și manifestările fiind alocată suma de 160.000 lei de la bugetul local.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.