Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” organizează, în perioada 28-31 martie 20222, cea de-a 45-a ediție a Zilelor Elena Farago. Manifestările sunt dedicate împlinirii a 144 de ani de la nașterea poetei Elena Farago, scriitoare, traducătoare, director al „Fundației  Aman”, cetățean al orașului Craiova.

Poeziile Elenei Farago, cunoscută ca „poeta copiilor”, vor fi puse în valoare, în aceste zile, prin mai multe activități în care sunt implicați elevii și preșcolarii de la instituțiile de învățământ partenere în proiectele Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”.

Elevii de la Școala Gimnazială nr. 22 „Mircea Eliade” Craiova, coordonați de prof. Elena Gavrilă, vor participa la un concurs online de recitat poezii, intitulat „Elena Farago – prietena copiilor”, concurs aflat la cea de-a 18-a ediție.

De asemenea, pe pagina de facebook a Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman” vom prezenta, chiar pe 29 martie, ziua de naștere a poetei, un film documentar intitulat „Personalități craiovene: Elena Farago (1878-1954), realizat de colectivul Bibliotecii Aman.

O altă activitatea prin care dorim să aducem un omagiu poetei copiilor este activitatea derulată în această săptămână în cadrul proiectului „Cărticica pentru prichindei și copii mai măricei”, intitulată „Elena Farago, prietena copiilor (recitare poezii)”.

 

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.