Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Asociația Scout Society implementează în această perioadă proiectul „Life Path”, finanţat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+. Activitatea principală a fost un schimb de tineri care a avut loc la Săcelu în perioada 21 – 30 august 2017, unde au participat 48 de tineri din organizaţiile a 4 ţări partenere proiectului: Croația (Odred izvidjaca pomoraca Posejdon), Slovenia (CSOD), Cehia (LUBLA) și Asociația Scout Society (Romania).


Scopul schimbului de tineri a fost de a crește angajabilitatea tinerilor cu vârste cuprinse între 17-21 de ani. Obiectivele principale au fost: încurajarea unui comportament antreprenorial în rândul a 48 de tineri din cele 4 țări participante la schimb; dezvoltarea abilităților de redactare a documentelor necesare angajării (CV/scrisoare de intenție); perfecționarea abilităților de prezentare la interviu a tinerilor; dezvoltarea competențelor antreprenoriale în rândul tinerilor participanți la proiect. Activitățile desfășurate în cadrul mobilității au avut la bază educația non-formală, astfel încât participanții și-au dezvoltat abilități și competențe precum: lucrul în echipă, comunicarea într-o limbă străină, creativitatea, spiritul de competiție și fairplay-ul, socializarea și capacitatea de analiză. Metodele utilizate pe parcursul întregului proiect au fost: dialogul, dezbaterile, jocurile de rol, discuții libere.
În cadrul schimbului de tineri, participanții au lucrat individual dar și în echipă și au participat la ateliere de lucru. De asemenea, tinerii au fost încurajați să practice voluntariatul, iar la sfârșitul schimbului, participanții au cunoștințe de bază în mediul de business, se orientează mai ușor către un domeniu de lucru, au o viziune clară asupra tendințelor de pe piața muncii, comunică mai bine în limba engleză și și-au depășit zona de confort. Datorită dezvoltării în cadrul proiectului a unei game diversificate de competențe și abilități prin intermediul activităților desfășurate, inserția pe piața muncii a tinerilor participanți în proiect se realizează cu o mai mare lejeritate.
De asemenea, tinerii din proiect au vizitat brutăria Gerpen, Raiffeisen Bank și ISU Gorj pentru a vedea cum se desfășoară o zi de activitate din cadrul acestor instituții. Pe lângă informațiile dobândite în acestor vizite, participanții au avut oportunitatea să discute liber cu trei speakeri invitați: un specialist IT, un arhitect și un student la o facultate din China.


În timpul proiectului tinerii participanți au lucrat și la o platformă pentru care au scris diferite materiale despre piața muncii, ofertele de muncă, posibilitățile de angajare din țările din care vin, dar și experiențele trăite în cadrul proiectului: http://lifepath.scoutsociety.ro/

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.