Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

La Mănăstirea Tismana au avut loc, în această perioadă, lucrările celei de a IX-a ediţii a Simpozionului Naţional Studenţesc. Cele două secţiuni de dezbatere au fost dedicate „Sfintelor icoane în teologia și viața Bisericii” şi „Preoților ortodocși mărturisitori ai dreptei credințe în timpul regimului comunist”.

Manastirea-Tismana-Gorj-arhitectura

Facultatea de Teologie din Craiova şi Parohia „Maica Domnului” – Mântuleasa din Craiova a organizat în perioada 2-3 aprilie, cea de a IX-a ediţie a Simpozionului Naţional Studenţesc de la Tismana. La manifestări au participat peste 30 de studenţi de la cele mai importante facultăţi de teologie din întreaga ţară, care au susţinut referate în cadrul celor două secţiuni: I.„Sfintele icoane în teologia și viața Bisericii” şi II.„Preoți ortodocși mărturisitori ai dreptei credințe în timpul regimului comunist”. În deschiderea evenimentului a fost lansat volumul de studii „Opus Discipulorum”, dedicat ediţiei de anul trecut, publicat Editura Mitropolia Olteniei şi pblicat cu sprijinul Mănăstirii Lainici. Temele au fost alese deoarece, Anul acesta a fost declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române  Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi al pictorilor bisericeşti şi Anul comemorativ al Patriarhului Justinian şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului

SST_3 SST_11

Cea de a doua temă dedicată acestui simpozion se referă la „Preoții și credincioșii ortodocși mărturisitori ai dreptei credințe în timpul regimului comunist”. La loc de cinste între cei care au suferit în această perioadă se numără Iustinian, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Patriarhul a fost un trimis al lui Dumnezeu în vreme de cumplite încercări pentru Biserică, pentru ierarhi, clerul de mir, monahi și credincioși, s-a identificat cu Biserica pe care o păstorea, luându-și asupra sa cele mai grele probleme pentru a căror rezolvare a luptat cu curaj, demnitate și sacrificiu, potrivit celor prezentate la Tismana de către profesorii universitari prezenți. Lucrările simpozionului s-au încheiat astăzi, prelegerile prezentate de participanţi urmând să fie publicate, sub îndrumarea unui profesor coordonator, în volumul Opus Discipulorum, la Editura „Mitropolia Olteniei”. Şi anul acesta, activitatea a fost organizată cu sprijinul Bisericii „Maica Domnului” – Mântuleasa din Craiova.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.