Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

plantari vladimiri tudor (1)45 de puieți de diferite specii au fost plantați, ieri, de elevii de la Școala Gimnazială nr. 1 Andreești în curtea Casei Memoriale „Tudor Vladimirescu“, din comuna Vladimir. Materialul săditor a fost pus la dispoziție de către Direcția Silvică Gorj.

Copiii au fost foarte destoinici, mai ales că cei mai mulți dintre ei au mai plantat acasă. „Am mai plantat nuci acasă. Este frumos. Am plantat trei copăcei. Am făcut o groapă de 50 de centimetri“, a spus Marius Daniel, din clasa a V-a.

Elevii au desfășurat această activitatea în cadrul programului „Școala Altfel“. „Săptămâna aceasta desfășurăm programul «Școala Altfel». Activitatea de plantare s-a realizat cu sprijinul Direcției Silvice Gori și a Muzeului Județean Gorj. La această activitate participă 50 de elevi din clasele V-VII. Copiii se implică și iubesc aceste activități. Am mai desfășurat o acțiune de ecologizare în localitate“, a precizat Ionuț Dobre, directorul Școlii Gimnaziale din Andreești.

Elevii au plantat puieții ca la carte

Constantin Calotescu, reprezentant al Ocolului Silvic Turceni, a precizat că speciile plantate sunt specifice zonei, iar elevii și-au îndeplinit foarte bine sarcinile: „Sunt puieți din trei specii forestiere. Este vorba de frasin comun, tei pucios și cenușiu, precum și paltin de câmp. Se plantează intercalat, pentru a avea o proporție cât mai bună a speciilor, fiind cunoscuți și ca arbori ornamentali. Speciile plantate sunt specifice zonei de deal, cum este Valea Deșului, unde ne aflăm. Urmează să fie supravegheați pentru o creștere cât mai bună. Copiii au fost instruiți și se comportă perfect. Este o acțiune benefică pentru ei, pentru a înțelege mai bine rolul pădurii în viața noastră“.

plantari vladimiri tudor (10)

„Legenda ulmului lui Tudor Vladimirescu”

Elevii au plantat și cinci ulmi, pentru că în zonă dăinuie legendă cu privire la faptul Tudor Vladimirescu se adăpostea la umbra unui arbore din localitate. „Este o acțiune cu tentă ecologică, pentru că principalul scop constă în înfrumusețarea locului, iar această acțiune va dura peste ani și, în plus, înseamnă o responzabilizare a copiilor. Am decis să plantăm și ulmi pentru că aceștia simbolizează legătura cu Tudor Vladimirescu. O legendă a locului spune că undeva în apropiere se afla un ulm unde Tudor Vladimirescu se ducea adesea și medita. Puietul trebuie plantat în locuri semiumbroase“, a spus Ionuț Firescu, custodele Casei Memoriale „Tudor Vladimirescu“.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.