Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Zeci de familii din Gorj primesc și anul acesta, de la Crucea Roșie, pachete cu alimente cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Pachetele au fost strânse în cadrul programului „Banca de alimente”, proiect de colectare şi stocare a produselor neperisabile, din donaţii şi sponsorizări, dar şi distribuirea lor persoanelor nevoiaşe. 

crucea-rosie-3 crucea-rosie

Societatea Națională a Crucii Roșii, filiala Gorj, va împărți în perioada imediat următoare 36 de pachete cu alimente neperisabile, fiecare în greutate de 10 kilograme. Astfel, 29 de familii vulnerabile din Târgu-Cărbunești vor primi pachete cu alimente neperisabile din partea Crucii Roșii, filiala Gorj. Șapte pachete cu alimente vor fi distribuite altor șapte familii din municipiul Târgu-Jiu. Pachetele au fost strânse grație programului „Banca de alimente” desfășurat la nivel național de Crucea Roșie. „Oamenii care au nevoie de sprijin au primit daruri din partea noastră, la fel ca în fiecare an. (…) Am avut, pe parcursul acestui an, nenumărate activități realizate în parteneriat cu alte instituții publice din Gorj. Când vorbim de parteneriate, trebuie să amintim programul Banca de alimente în colaborare cu marile magazine-aici vorbim de Carrefour. La casele de marcat avem urne pentru donațiile în bani, dar și un container de alimente unde orice cetățean poate dona alimente neperisabile. De Paște am oferit alimente neperisabile, iar de Crăciun vom oferi altele daruri, grație cetățenilor care au donat.  Am avut 2.704 lei și am cumpărat alimente neperisabile din ei, acești bani au fost donați de clienții Carrefour și am strâns, astfel, 36 de pachete cu alimente a zece kilograme fiecare. Pachetele vor ajunge la familii nevoiașe, monoparentale. Astfel, cetățenii Gorjului au demonstrat că sunt solidari și le mulțumim. Programul Banca de alimente va continua”, a declarat Marius Vlaicu, președintele onorific al Crucii Roșii Gorj.

crucea-rosie-4

 

Cum funcționează „Banca de alimente”

103219input_file0054643_w747_h373_q100

Programul „Banca de alimente”, inițiat în 2009, este un proiect de colectare şi stocare a produselor neperisabile, din donaţii şi sponsorizări, şi distribuirea lor persoanelor nevoiaşe. Oricine doreşte să contribuie cu un ajutor cât de mic trebuie să ştie că în magazinele de tip supermarket (Carrefour Romania-în Gorj) găsesc spaţii special amenajate pentru colectarea de produse neperisabile. Toate produsele cumpărate vor fi marcate de donatori cu sigla Băncii de Alimente, pe care o vor găsi lângă recipienţii de colectare. După colectare, donaţiile vor fi sigilate şi cântărite şi vor fi transportate de la sediul magazinelor partenere la depozitul Băncii de Alimente. Potrivit reprezentanților Crucii Roșii România, criteriile după care vor fi selecţionaţi beneficiarii trebuie să se încadreze profilului: să fie persoane ale căror venituri sunt foarte mici sau lipsesc cu desăvârşire, să facă parte din familii cu mulţi copii (mai mult de doi) sau din familii monoparentale. De asemenea, în program sunt incluşi copiii lăsaţi în grija bunicilor sau a altor rude, tineri care provin din sistemul de ocrotire socială, persoanele vârstnice, persoanele cu handicap, persoanele cu boli cronice, persoanele fără adăpost, persoanele care aparţin unor minorităţi, posibile victime ale discriminării şi, de asemenea, cei aflaţi în situaţii de criză (deces în familie, pierderea locuinţei, pierderea locului de muncă, pierderea sănătăţii sau accidente).

Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.