Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

În luna iulie sunt programate a se desfășura o serie de manifestări cultural-artistice conform programului de evenimente cuprins și aprobat în Agenda Culturală a Județului Gorj pe 2017. Amintim cu această ocazie prima ediție a Zilelor comunei Drăguțești, care vor cuprinde un târg al meșterilor populari, concurs de miss, spectacole de muzică populară și multe alte surprize.

 

În luna iulie sunt programate să aibă loc o serie de evenimente pe plan cultural în foarte multe localități ale județului Gorj. De la lansări de carte, la concursuri de poezie, festivaluri de muzică populară și nu numai, la simpozioane pe teme arheologice, etnografice, la zilele unor comune. La acest ultim capitol trebuie amintit faptul că la Drăguțești, în perioada 14-16 iulie, va avea loc prima ediție a manifestărilor dedicate „Zilelor comunei”. Potrivit primarului Dumitru Popescu, parteneri în organizarea evenimentului sunt CJCPCT Gorj, Ansamblul „Doina Gorjului” și Școala Populară de Artă. „Este prima ediție, primul an în care organizăm Zilele comunei Drăguțești și sperăm ca totul să iasă bine! Muzica populară va fi pe primul plan, căci nu de puține ori i-am auzit pe bătrânii satului spunând că versurile melodiilor populare le aduc aminte de tinerețe! Comuna noastră este relativ nouă, înființată în 1968, deși avem sate atestate documentar la 1500. Pe 14 iulie vor debuta Zilele comunei cu spectacole de muzică populară, cu invitați speciali, distracție. Vom avea sâmbătă o expoziție de cabaline, un târg al meșterilor populari, expoziție de porumbei, alte spectacole. Toată ziua va fi plină de evenimente, competiții sportive, ale meșterilor. Sâmbătă și duminică vor urca pe scenă artiștii de la 《Doina Gorjului》și de la Școala Populară de Artă. Avem și un concurs de Miss la care s-au înscris zece fete din satele comunei. Mai este timp să se înscrie. Vom încheia manifestările cu un foc de artificii”, a spus primarul.  Zilele comunei Drăguțești vor avea loc pe islazul din satul Cârbești, pentru eveniment fiind alocată suma de 45 mii lei de la bugetul local.

 

Festivaluri folclorice de renume

Luna aceasta vor avea loc și o serie de binecunoscute festivaluri folclorice în localități ale Gorjului. Astfel, pe 20 iulie, la Stejari, va avea loc o nouă ediție a Festivalului „La Stejarul din răscruce”, o dată cu Zilele comunei. Pe 27 iulie, la Dragotești, va avea loc Festivalul Folcloric al Jilțurilor „Cântecul Văilor”, dar și Festivalul „De pe Valea Perilor” la Cătunele.  Pe 30 iulie, la Bustuchin, se va organiza Festivalul Folcloric „Iustina Băluțeanu”. Săptămânile viitoare vor fi organizate și diverse nedei de Sfântul Ilie-la Polovragi, de exemplu, unde va avea loc un complex de manifestări cultural artistice-, dar și la Padeș, Samarinești, Jupânești. Pe 27 iulie la Crasna va avea loc „Sărbătoarea Sfântului Pantelimon”.

Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.