Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

img_3092Cei cinci absolvenți de liceu, din județul Gorj, care au reușit să încheie examenul de Bacalaureat cu nota zece pe linie au fost premiați, luni, 19 septembrie, de Inspectoratul Școlar Județean Gorj cu 3.000 de lei.

Doar trei dintre absolvenții de liceu din acest an au fost prezenți la festivitatea de premiere care s-a desfășurat la sediul Inspectoratului Școlar Județean Gorj. Este vorba de Ioana Ișfan Patricia, Adina Gabriela Mergea și Ioana Mihaela Florescu, de la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu“. Nu au putut să participe și să primească premiul de 3000 de lei Ecaterina Guță, studentă la Academia Militară, absolventă a Colegiului Național „Ecaterina Teodoroiu“, pentru că a și început cursurile, dar și Roxana Ionete, absolventă a Colegiului Național „George Coșbuc“ din Motru, admisă la o universitate din Anglia.

„A fost ceva deosebit să mă premieze tatăl meu“

img_3089
Ioana Ișfan a fost premiată chiar de către tatăl său, inspectorul școlar general,  care i-a dorit să învețe în continuare la fel de bine. Ioana spune că nu a avut emoții pentru că nu este prima dată când se întâmplă acest lucru: „A fost ceva deosebit să mă premieze tatăl meu, dar așa fost conjunctura și nu trebuie să fie un motiv în plus de mândrie pentru mine față de ceilalți elevi premiați. Nu este prima dată când mă premiază. O să iau situația ca atare. Am fost premiată de domnul inspector general școlar și mai puțin de tata“, a spus Ioana Ișfan.
Ioana Ișfan a fost admisă la două facultăți și va încerca să studieze în același timp la ambele: „O să studiez medicină la Universitatea de Farmacie și Medicină „Carol Davila“ din Bucureși și, în paralel, cursurile Facultății de Chimie din cadrul Politehnicii București. Nu pot să știu ce se va întâmpla peste șase ani când o să termin facultatea. Plecarea în străinătate este o variantă pe care o iau în calcul. Puteam să plec în Anglia, pentru că fusesem acceptată la trei universități din top 10 mondial, dar am preferat să rămân acasă“.

Iau în calcul plecarea în străinătate

Tinerii care au obținut nota 10 la Bacalaureat nu ascund faptul că plecarea în străinătate se află printre opțiunile lor. Adina Mergea își dorește să devină traducător: „Anii de liceu au fost foarte frumoși și nu voi uita niciodată această perioadă. Voi urma cursurile Facultății de Limbi și Literaturi Străine, secția de traducere și interpretare, din cadrul Universității București. Mi-ar plăcea să devin traducător. Nu știu ce voi face după facultate, dacă îmi voi continua viața în România sau în altă parte“.

Mihaela Florescu este studentă a Facultatea de Informatică din București. Banii pe care i-a primit îi va cheltui într-o vacanță la schi: „Îi sfătuiesc pe toți elevii să încerce să obțină nota maximă la Bacalaureat pentru că nu este imposibil. Cu banii premiați cred că voi merge într-o excursie la schi“.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.