Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Filmul „Walking To Paris” va fi lansat anul viitor și expune povestea drumului pe care Constantin Brâncuşi, care avea 27 de ani atunci, l-a făcut din România până în Franţa, trecând prin Ungaria, Austria, Germania şi Elveţia. Călătoria de 18 luni, pe care tânărul sculptor Constantin Brâncuşi a făcut-o pe jos, din București până în Paris, a servit drept sursă de inspirație pentru regizorul britanic Peter Greenaway. Pe Instagram și alte rețele de socializare au apărut primele imagini de la filmările ce au loc în această perioadă.

 

În anul 1903, sculptorul Constantin Brâncuşi a părăsit România, iar motivul a fost dat de cei care au comandat bustul generalului Carol Davila. Aceștia nu au fost mulţumiţi de creaţia lui Brâncuşi și nu i-au oferit banii promişi, bani pe care urma să îi folosească pentru a ajunge la Paris să-şi continue studiile. Sculptorul a refuzat să facă modificările cerute şi a luat decizia de a merge pe jos până la Paris, o distanţă de aproximativ 2.000 de kilometri. „Ar fi fost o muncă uşoară, dar ca de prostituată, care mi-ar fi adus cei câţiva bani cât îmi trebuiau ca să-mi plătesc un bilet de drum de fier până la Paris. Dar ceva se înnăscuse în mine şi nu am mai putut rabda. Am făcut stânga împrejur, fără niciun salut militar, spre marea panică și spaimă a doctorului Gerota şi dus am fost”, și-a explicat mai târziu decizia Constantin Brâncuşi.

Călătoria sa la Paris i-a fost sursă de inpirație britanicului care va realiza „Walking to Paris”: „De-a lungul călătoriei, supravieţuind la tot ce i se ivea în cale, aşa cum se învăţase în anii în care fusese cioban, a avut aventuri comice, violente, erotice şi romantice, ce l-au inspirat în sculptură, căci modela sculpturi din materiale pe care le găsea pe drum lemn, piatră, nisip, zăpadă şi gheaţa, lăsând răsfirate şi abandonate sculpturi experimentale şi temporare pe drumurile Europei”, a declarat regizorul Peter Greenaway pentru Screen Daily. Actorii Emun Elliott şi Carla Juri sunt protagoniştii peliculei „Walking To Paris”. Lansarea filmului a fost anunţată pentru anul 2018. Emun Elliot este cunoscut pentru multiple roluri din filme de succes, cum ar fi: Star Wars, Prometheus, Exodus: Gods and Kings. În România, echipa lui Peter Greennaway a venit doar pentru documentare, aici nefilmându-se nicio scenă. La începutul lunii noiembrie, echipa de filmare se afla în Italia. „Peter Greenaway filmează acum în Sicilia drumul lui Brâncuși la Paris. Filmul este anunțat pentru 2018. Actorii au învățat română, echipa a venit pentru documentare în România, păcat că nu s-a filmat și aici. În rest se anunță o poveste complet diferită față de ce am fost obișnuiți să știm despre Brâncuși”, a scris Andreea Diana Tănăsescu, fondatoare „La Blouse Roumaine”.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.