Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Fiecare dintre noi are dreptul la o viață mai bună, o viață diferită… O viață pe care o putem povesti în cărțile pe care, cândva, le vom citi copiilor noștri. Vrem un viitor mai bun și spun asta în numele generației de astăzi. Vrem locuri de muncă stabile și vrem foarte multă dragoste în jurul nostru. Să nu mai găsim bucăți de sentimente pe jos, să nu mai urlăm de tristețe, să nu mai vedem la televizor emisiuni care nu au rost și care nu trezesc sentimente de curiozitate. Asta vrem.

Într-adevăr sunt mulțumită de noile tehnologii cu ajutorul cărora noi ne putem îmbogăți anumite aptitudini. Dar nu în asta constă viața… O lume diferită constă în mai puțină răutate. Mai puțină invidie, mai puține minciuni. Mai multă loialitate și încredere în noi… Asta vrem!

larisa carlugea rov

Ce frumos ar fi ca în loc de bani, în semn de cadou, să dăruim o îmbrățișare și un mic gest semnificativ. Poate un obiect creat de noi. Ce frumos ar fi ca banii să nu mai cumpere totul în ziua de astăzi, iar fiecare dintre noi să nu mai fie obligat la anumite fapte… Dușmănia, răzbunarea, ura, nesimțirea. Toate aceste sentimente să dispară. Ce frumos ar fi, nu?

Din păcate, trebuie să trecem și peste aceste lucruri pe care și tu poate le întâlnești zi de zi. Din fericire, trebuie să îi mulțumim lui Dumnezeu că a creat natura, ființe minunate și nu în ultimul rând, oameni minunați. Trebuie să privim înainte, să îl iubim pe aproapele nostru ca pe noi înșine, să trecem peste orice lucru rău care ne stă în cale. Să nu uitam de oamenii care sunt lângă noi, să nu uităm de cei care ne-au făcut pe noi oameni în adevăratul sens al cuvântului. Și să încercăm să nu mai privim frumusețea (așa zisa lor frumusețe) banilor. Să privim mult mai des frumusețea atât exterioară, cât și interioară a semenilor noștri.

Sunt convinsă că și tu ai avut momente grele. Momente frumoase. Momente care te-au făcut să zâmbești … alteori să plângi… Ei bine, momentele acestea te-au făcut un om mai înțelegător. Cred că și tu când ai văzut un om mai sărman pe stradă te-ai gândit: „Doamne, dacă aș fi eu în locul lui, nu știu ce aș face”…

Este adevărat. Viata nu e atât de frumoasă cum  ar vrea ea să pară. De asta vrem o lume mai bună. VREM O LUME DIFERITĂ….

Larisa Cârlugea

Pe Larisa o descoperi aici: http://cult-ura.ro/interpreta-larisa-carlugea-scrie-proza-hartia-si-pixul-sunt-doua-minunatii-pe-care-dumnezeu-le-a-transformat-in-mijloace-prin-care-noi-putem-sa-transmitem-sentimente/

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.