Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu

Gorjeanul Vlad Voiculescu a fost un medic neurolog român, membru titular al Academiei Române, dar și membru în Royal Society of Medicine (Londra). S-a născut în  1913 la Târgu Jiu, a urmat cursurile Facultății de Medicină din București, devenind în 1967 profesor la Clinica de Neurologie a Institutului de Medicină și Farmacie din București, dar și membru titular al Academiei Române în anul 1991.

În anul 1978 a devenit director al Institutului de Neurologie al Acadamiei Române, desfășurând în paralel cu activitatea universitară și o bogată activitate de cercetare, abordând teme interdisciplinare în domeniul epilepsiei, bolilor vasculare cerebrale, în bolile neuromusculare, precum și in problemele de bază ale neurofiziologiei. Rezultatele cercetărilor sale au fost publicate în peste 170 de lucrări, studii și articole, apărute în țară și străinătate.

În afara unei vaste culturi în domeniul neuroștiinței, Vlad Voiculescu avea cunoștințe enciclopedice uluitoare, începând cu cele mai moderne aspecte ale biologiei moleculare, până la istorie, filozofie și astrofizică.

 

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.