Vizitatorii nu mai au voie să atingă operele lui Brâncuși din Târgu Jiu

Vizitatorii nu mai au voie să atingă operele lui Brâncuși din Târgu Jiu

- in Arta Plastica, Sculptura, Slider
0
16 vizualizari

poarta sarutuluiOperele marelui sculptor Constantin Brâncuși, aflate în cele două parcuri din Târgu-Jiu, nu mai pot fi atinse de către vizitatori. Consiliul Local Târgu Jiu a adoptat, ieri, o serie de măsuri de protejare a renumitelor lucrări de artă după ce, în ultimele săptămâni, mai mulți tineri aflați în vizită la Coloana lui Brâncuși au scrijelit-o cu diferite nume și semne.

Hotărârea adoptată interzice contactul fizic al vizitatorilor cu operele lui Brâncuși, precum și a accesului pe Aleea Scaunelor a bicicliştilor, persoanelor însoţite de animale şi a celor care se deplasează cu role, skateboard şi a vehiculelor cu sau fără motor în afară de cele care se ocupă de salubrizare sau a laboratoarelor mobile de cercetare și monitorizare a operelor. Amenda pentru cei care încalcă această hotărâre este între 500 şi 2.500 de lei. Amenzile vor fi aplicate de către polițiștii locali. Măsurile vor fi puse în aplicare după ce se va obține avizele de Ministerul Culturii.

Pază permanentă și cordon de protecție

O altă măsură adoptată se referă la posibilitatea protejării operelor cu un cordon în cazul unor evenimente sau a unui flux mărit de vizitatori: „În cazul unui flux mărit de vizitatori, a unor grupuri mari neorganizate corespunzător, a unor evenimente artistice sau de orice fel, greu de supravegheat, se poate utiliza un cordon de protecție și prezența unui ghid specializat“, se arată în hotărârea de Consiliu Local. Aceasta mai stabilește și modul în care se face curățenie în jurul operelor, și anume nu trebuie să se angreneze particulele de praf sau de nisip. De asemenea, administratorul ansamblului va lua măsurile necesare pentru asigurarea permanentă a pazei  operelor de artă.

Lăsați un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.