Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

13095859_764521713684557_947287007829067047_nVisul celei mai talentate tinere din județul Gorj, soprana Daniela Popescu, este la un pas de a fi spulberat. Tânăra care a fost admisă, cu bursă, la Royal College of Music din Londra, unul dintre cele mai bune colegii în domeniul muzicii, nu are bani pentru a se întreține pe parcursul anilor de studiu. Deși aceasta a fost aleasă cea mai bună voce, câștigând locul I la Olimpiada Națională de Canto, dincolo de mândria că este gorjeancă, nimeni nu îi întinde o mână pentru ca adolescenta să își îndeplinească cea mai mare dorință a sa: aceea de a studia la Conservatorul din Regatul Unit.

În momentul când Daniela Popescu a fost admisă la unul dintre cele mai mari colegii de muzică, Gorjul s-a mândrit cu aceasta, însă nimeni nu și-a pus întrebarea dacă tânăra are șanse să se întrețină în Londra, acolo unde i-a fost oferită o bursă ce constă în subvenționarea taxei de școlarizare. În ceea ce privește traiul zilnic, gorjeanca nu își permite să ducă o viață în Regatul Unit. Aceasta are nevoie de cel puțin 1.300 de lire în fiecare lună, bani care reprezintă cazare, transport și masă.

Soprana Daniela Popescu are nevoie de câte 1.300 de lire începând cu luna septembrie a acestui an. În caz contrar, visul său de a ajunge pe marile scene ale lumii se va spulbera. În prezent, Daniela Popescu este elevă a Colegiului Național de Arte „Dinu Lipatti” din București, unul dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ din țară, din domeniul muzical. Tânăra se pregătește de examenul de Bacalaureat, iar  în inima sa există speranța că gorjenii săi de suflet o vor ajuta să devină o soprană cunoscută în întreaga lume, un om care să cucerească marile scene fără să uite că este româncă.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.