A fi columbofil este o meserie pe cât de dificilă, pe atât de satisfăcătoare. Cere răbdare, timp și implicare. Virgil Ciort are 38 de ani și este unul dintre oamenii care au dezvoltat, în timp, o pasiune pentru creșterea porumbeilor voiajori. Nu se ocupă numai de asta, Virgil fiind operator chimist la Artego. Deși este angajat al unei societăți, tată și soț, cumva, își găsește și timpul necesar pentru a-și transforma hobby-ul într-o meserie care îi aduce multe premii, iar fiul său este titular al păsărilor. Astfel, a reușit să strângă un număr de 80 de porumbei voiajori și, cu siguranță, nu se va opri aici. A obținut numeroase trofee importante cu porumbeii săi care îl ajută să se detașeze de toate greutățile vieții.
Și-a descoperit pasiunea la vârsta de șase ani
Virgil Ciort a descoperit întâmplător această ocupație. Avea numai șase ani când a văzut pentru prima oară ce înseamnă să ai grijă de niște porumbei. A considerat că ar fi și el în stare să facă acest lucru și a încercat. „Am descoperit că am această pasiune pentru porumbei, după ce l-am văzut pe unul din verișorii mei că se ocupa de niște porumbei. Aveam, pe atunci, numai șase ani. Mi-a plăcut mult ce am văzut și nu mi s-a părut așa dificil. M-am îndrăgostit de această ocupație și acum nu mai pot renunța la ea. Dețin, în prezent, 80 de porumbei voiajori, pe care îi duc la diverse competiții, astfel că am câștigat și numeroase premii de-a lungul timpului. Nu aș renunța la ei, chiar dacă este un hobby destul de costisitor, fiindcă a fi crescător de porumbei, te ajută să te și detașezi de toate greutățile vieții. Uiți, pentru o clipă, de problemele tale ca să te poți ocupa cum trebuie de aceste păsări inteligente”, declară Virgil Ciort.
Porumbeii i-au adus premii importante
Devotamentul gorjeanului față de acești porumbei voiajori, răbdarea și pasiunea lui nu au rămas nerăsplătite. Virgil Ciort a reușit să câștige și un număr de premii importante, printre care: Locul I la categoria Fond Yarling, în anul 2009; locul II la categoria fond maturi club, tot în 2009; locul IX național la categoria fond, în 2009; locul I laureat categoria fond, 2009; locul II laureat general fond 2009; locul III demi-fond pui, 2009; dar și locul III laureat viteză pui, în anul 2017. Bineînțeles că nu se va opri aici, Virgil Ciort dorind să își înscrie porumbeii voiajori la cât mai multe competiții pentru a-și demonstra talentul de crescător dobândit în ani de muncă. Este susținut necondiționat de către soția sa, Roxana Mihaela Ciort, care mărturisește că, deși au în posesie toate culorile de porumbei voiajori, soțul ei îi preferă pe cei de nuanța gut.
De anul acesta, Virgil Ciort este în tandem cu un alt crescător de porumbei, Ciora Florin, ambii făcând parte, tot din acest an, din Federația Națională a Crescătorilor de Porumbei din România.
1 Comment