Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Sfântul Gheorghe este reședința județului Covasna, formată din localitatea componentă Sfântul Gheorghe și satele Chilieni și Coșeni. Prima atestare documentară este din anul 1332, însă descoperirile arheologice fac dovada existenței umane încă din neolitic.

Orașul este situat în Depresiunea Brașovului, în partea de sud-est a Transilvaniei, pe ambele maluri ale râului Olt și se află la intersecția câtorva drumuri, cel mai important fiind DN!2 ce leagă municipiul de Brașov și Miercurea Ciuc.

Municipiul Sfântul Gheorghe are două teatre, Teatrul „Andrei Mureșean” și Teatrul „Tamási Áron”, două muzee, Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni și Muzeul Național Secuiesc, dar și Galeriile de Artă „Gyárfás Jenő” și „Magma”.

Dacă veți ajunge în acest oraș din Transilvania  puteți vizita Cetatea Sfântu Gheorghe, unde se află Biserica fortificată din secolul al XIV-lea, Biserica Ortodoxa cu hramul Sfântul Gheorghe construită în anul 1872, „Casa cu Arcade” din secolul al XVIII-lea,  Palatul Beör, Piața Libertății sau Parcul Elisabeta.

În același timp, trebuie să știți că Municipiul Sfântul Gheorghe are în administrare stațiunea balneoclimatică Șugaș Băi, cunoscută pentru apele minerale carbogazoase și pentru gazele mofetice indicate în bolile cardiace. Aflată la o distanță de 8 km de oraș, stațiunea Șugaș este considerată o atracție turistică tot anul. Stațiunea dispune de o pârtie de schi de dificultate medie și de instalație de transport pe cablu.

 

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.