Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

generatia folk (19)„Generația folk“ din Craiova a oferit o seară de neuitat iubitorilor de muzică de calitate din municipiul Târgu Jiu. Evenimentul s-a desfășurat la Biblioteca Județeană „Christian Tell“.

Un număr de 22 de tineri din „Generația folk“, care se află într-o tabără de cultură și creație în comuna Runcu, au susținut un concert la sala de lectură a Bibliotecii Județene. Programul a constat în piese proprii, dar și melodii foarte iubite. „Cei care fac parte din «Generația folk» au, deja, trei-patru ani de când sunt împreună. «Generația folk» s-a născut pe 26 iunie 2010 din dorința mea de a-i face o surpriză poetului Adrian Păunescu, pentru că pe 20 iulie era ziua lui de naștere. Atunci erau doar zece copilași, (…) dar «Generația folk» s-a făcut mai mare, mai puternică și merge mai departe. Ei învață multe cântece consacrate”, a spus Mădălina Amon, președintele clubului „Generația folk“.

Tabără în comuna Runcu

Tinerii folkiști din Craiova se află într-o tabără în comuna Runcu, în care trebuie să compună o melodie pornind de la o poezie. „Taberele de cultură și creație sunt organizate la inițiativa mea. Ei trag la sorți o poezie și fiecare trebuie să compună, până la sfârșitul taberei, un cântec. Cele mai frumoase cântece vor fi cântate în spectacolele noastre. Mi s-a părut extraordinar, pentru că au început să le placă și să caute poezie frumoasă, să citească poezie“, a precizat Mădălina Amon.

„Cel mai potrivit loc unde se pot întâlni muzica și poezia“

Olimpia Bratu, director al Bibliotecii Județene, a precizat că instituția pe care o conduce are mereu porțile deschise iubitorilor de folk: „Cred că este biblioteca cel mai potrivit loc unde se pot întâlni muzica și poezia. Pentru că am avut oportunitatea de a invita aici «Generația Folk», un grup care activează în Craiova, ne-am gândit că și târgujienii pot să profite de muzică și poezie. Un astfel de club ar putea să funcționeze și în cadrul Bibliotecii Județene, dacă o să reușim să găsim un coordonator, care să aibă disponibilitatea pentru a desfășura o activitate de acest fel. Biblioteca Județeană este deschisă către activități dedicate tinerilor, care aduc beneficii dezvoltării lor profesionale și personale“.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.