Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

1olgutaUn colind emoționant a fost compus de către cunoscuta interpretă de muzică populară Olguța Berbec și de soțul ei, saxofonistul Remus Novac. Videoclipul colindului „Moș Crăciune“ este impresionant, subiectul fiind dorința unui copilaș necăjit.

Colindul este inspirat din poveștile reale ale copiilor din Al Doilea Război Mondial și a fost imprimat cu corul si orchestra Filarmonicii Banatul din Timișoara. Regia, scenariul si filmarea îi aparțin regizorului Oleg Butnaru, din Chișinău. Imprimarea a avut loc la studioul Filarmonicii Banatul, sub bagheta dirijorului Iosif Todea. Calitatea imaginii este la superlativ.

Videoclipul are pe Youtube câteva zeci de mii de vizualizări, în doar câteva zile de la lansare.

Botez la puțin timp după nuntă

Căsătoria dintre Olguța Berbec și saxofonistul Remus Novac, din Timișoara, a avut loc la începutul acestui an. La puțin timp, în vara acestui an, a venit pe lume și fetița celor doi,  Cezara-Elena. La botez, micuța i-a avut ca nași pe vedeta Antenei 1, Mihai Morar, și pe soția acestuia.

Olguța Berbec face parte din Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului“.

A lansat primul album în anul 2007

Olguța Berbec s-a născut la 16 aprilie 1984, în satul Mărăşeşti, localitate componentă a oraşului Baia de Aramă, din judeţul Mehedinţi. „Copilăria mi-am petrecut-o împreună cu familia mea, bucurându-mă de frumuseţea inegalabilă a plaiurilor munţilor Mehedinţi, de puritatea şi simplitatea oamenilor acestor meleaguri, crescuţi cu respect şi dragoste de muncă şi frumos, păstrători ai tradiţiilor şi portului popular, elemente care şi-au pus definitiv amprenta asupra felului meu de a fi şi de a privi în viaţă“, a povestit artista.

A absolvit cursurile Liceului Teoretic din Baia de Aramă, în anul 2002, Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii “Constantin Brancuşi” din Târgu Jiu, în 2006, master în etnografie şi folclor, în anul 2008, la Universitatea „Spiru Haret” din Bucureşti și a mai absolvit un master în Managementul Organizaţiilor Publice la Universitatea din Craiova în anul 2012.

„În anul 2007 am realizat primul meu album muzical cu acompaniamentul orchestrei Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului” şi aranjamentul orchestral al domnului dirijor Marcel Parnica. Un nou şi mare pas în carierea mea artistică l-a reprezentat, în anul 2007, cooptarea mea în colectivul Ansamblului Artistic Profesionist “Doina Gorjului” din Târgu Jiu, cu siguranţă unul dintre cele mai renumite din ţară, ansamblu în care, sub conducerea domnului director Gheorghe Porumbel, având alături un corp de dansatori şi instrumentişti de excepţie, dar, mai ales un colectiv extraordinar de solişti vocali ca Maria Loga, Ion Ghiţulescu, Ileana Lăceanu, Victoriţa Lăcătuşu, alături de care am simţit împlinirea mea profesionala ca interpretă de muzică populară“, a mai povestit Olguța Berbec.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.