VIDEO Mitropolitul Olteniei, slujbă de Sfântul Nicolae la Târgu Jiu și vizită la Colegiul Național „Spiru Haret“. Ce surpriză i-au făcut liceenii

VIDEO Mitropolitul Olteniei, slujbă de Sfântul Nicolae la Târgu Jiu și vizită la Colegiul Național „Spiru Haret“. Ce surpriză i-au făcut liceenii

- in Romania civila, Slider, Social
769
0

Mitropolitul Olteniei, IPS Irineu, a fost prezent, de sărbătoarea Sfântului Nicolae, în municipiul Târgu Jiu. Mitropolitul a participat la Sfânta Liturghie la biserica din incinta Liceului Teologic, după care a vizitat Colegiul Național „Spiru Haret“, unde a avut parte de o surpriză.

Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, a săvârşit, ieri, în ziua de prăznuire a Sfântului Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichei, făcătorul de minuni, Sfânta Liturghie la Paraclisul “Sfântul Nicolae” din incinta Liceului Teologic “Sfântul Nicodim” din Târgu Jiu. Lăcașul de cult din lemn a fost strămutat, în urmă cu mai mulți ani din localitatea Văgiulești. Biserica dateaza din secolul al XVIII-lea.

Program coral, în cinstea Mitropolitului

După ce a participat la Sfânta Liturghie, Mitropolitul Olteniei a vizitat, apoi, Colegiul Național „Spiru Haret“, însoțit de inspectorul școlar general al Inspectoratul Școlar Județean Gorj, Ion Isfan, președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, și protopopul Ionel Câmpeanu. Corul „Ad Astra” al Colegiului Național „Spiru Haret”, cel mai bun din județul Gorj și unul dintre cele mai apreciate din Oltenia, a susținut în cinstea Mitropolitului Olteniei un recital. Programul coral a fost prezentat în holul unității de învățământ și a cuprins piesele: „Miluiește-mă Dumnzeule“, „La vitleem colo-n jos“ și „Întru mulți ani“.

IPS Irineu i-a felicitat pe liceenii care fac parte din cor pentru surpriza care i-au făcut-o și pentru modul în care au interpretat melodiile.

 

Lăsați un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.