Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Corurile din municipiul Târgu Jiu s-au întrecut, la sfârșitul săptămânii trecute, în cadrul competiției „Corala gorjeană“, care s-a desfășurat în amfiteatrul Colegiului Național „Spiru Haret“ din Târgu Jiu. La manifestare au participat mai multe formații corale împărțite pe mai multe secțiuni: cor mixt, corul pe voci egale și grupuri corale.

La manifestare au participat următoarele coruri: grupul coral „Gorjencele”, „Orpheus“ și „Prichindel“ ale Liceului de Muzică și Arte Plastice „C-tin Brăiloiu”, corul mixt „Ad Astra“ al Colegiului Național „Spiru Haret”, grupul coral al Universității „C-tin Brâncuși”, dirijor prof. Mihaela Popescu, corul pe voci egale al Școlii gimnaziale „Alex. Ștefulescu”, grupul coral Scoarța, dirijor Valentin Boțoteanu, și formații corale ale cultelor religioase din Târgu-Jiu. Președinte juriului a fost pianistul Florin Berculescu, iar directorul de program Stelian Florescu, consultant artistic muzică al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Gorj.

Corurile câștigătoare

La secțiunea cor mixt, locul I a fost câștigat de „Ad Astra“ al Colegiului Național „Spiru Haret”, iar locul II de corul „Orpheus“ al Liceul de Muzică și Artă Plastică, care a primit și premiul pentru participarea la zece ediții ale „Coralei“.

La coruri pe voci egale, premiul I a fost câștigat de corul „Gorjencele“, iar locul II a fost obținut de „Prichindelul“ de la Liceul de Muzică și Arte Plastice. Locul III a fost câștigat de corul Școlii generale „Alexandru Ștefulescu“.

La „Grupuri corale“, premiul I a fost obținut de către Cvartetul Bisericii Adventiste de Ziua a 7-a, iar locul II de către Corula Universității „C. Brâncuși“.

De asemenea, a mai fost acordat Premiul pentru formație corală nou înființată pentru Corul Școlii generale Scoarța, iar premiul Inspectoratului Școlar Județean Gorj a fost câștigat de către corul Școlii generale „Alexandru Ștefulescu“.

Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.