Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Corul „Ad Astra“ al Colegiului Național „Spiru Haret“ din Târgu Jiu a câștigat locul I la Olimpiada Națională Corală, etapa zonală, care s-a desfășurat sâmbătă, 1 aprilie. 

cor ad
La Olimpiada Națională Corală au participat cinci coruri din județele Gorj, Vâlcea, Dolj și Olt. Competiția a avut loc la Colegiul Național „Nicolae Titulescu“ Slatina. Corul „Ad Astra“ a prezentat cinci piese: „Sancta Maria“ de Johannes Schweitzer, „Cui nu-i place dragostea“ de Gheorghe Diaconescu, „Imnul Nopții“ de Jean Philippe și „Miluiește-mă Dumnezeule“ de Gheorghe Cucu. Corul care a reprezentat județul Gorj a primit 98 de puncte și s-a clasat pe locul I.

„Este important că am reușit să participăm la această competiție și că am reușit o clasare foarte bună“, a precizat profesorul Laurențiu Popescu, dirijorul Corului „Ad Astra“. Transportul către Slatina a fost asigurat de Consiliul Județean Gorj și Primăria Târgu Jiu.

40 de elevi fac parte din Corul „Ad Astra“

Corul „Ad Astra“ este înființat în anul 2005. Din acesta fac parte 40 de elevi din clasele IX-XII de la Colegiul Național „Spiru Haret“, de la diferite profiluri. Corul „Ad Astra“ a participat, iarna trecută, la manifestarea „Corala gorjeană“, unde a ocupat locul I.

„Am observat că de-a lungul timpului la faza zonală a Olimpiadei Naționale participă din ce în ce mai puține coruri. Probabil că această activitate nu mai reprezintă un interes așa de mare“, a mai precizat Laurențiu Popescu.

„Corul este dovada comuniunii și înțelegerii între oameni“

Cristina-Alexandra Ion, elevă în clasa a X-a la Colegiul Național „Spiru Haret“, face parte din Corul „Ad Astra“ de aproximativ doi ani „Participarea la faza zonală de la Statina a fost o experiență frumoasă din care am învățat că trebuie mereu să ne perfecționăm și să fim mai buni“, a spus Cristina-Alexandra.

Liceana consideră că participarea la corul liceului i-a deschis noi perspective: „Pentru mine corul este un loc unde mă relaxez, alături de prieteni și colegi, și unde învăț lucruri noi, să acționăm ca un grup. Merg de fiecare dată la repetiții cu mare drag. Corul este dovada comuniunii și înțelegerii între oameni“.

 

Credit video:https://www.facebook.com/liviusiderall

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.