Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Pentru al doilea an consecutiv a fost elaborat Metaranking-ul Universitar, ediția 2017, care include în analiză 92 de universități active din România (55 publice și 37 private) dintre care doar 23 au fost apreciate ca având vizibilitate și prezență internațională. Similar anului anterior, Universitatea de Vest din Timișoara a fost inclusă în categoria universităților cu vizibilitate și impact internațional, alături de universitățile afiliate Consorțiului Universitaria, constituind astfel „cel mai vizibil grup academic de universități românești în aria internațională a mediului academic (38 de puncte din totalul de 90 de puncte obținute de universitățile românești)”.

Conform metodologiei utilizate, au fost luate în considerare rezultatele și performanțele  universităților obținute în clasamentele academice internaționale, primele poziții la nivel național fiind ocupate de universitățile membre ale Consorțiului UNIVERSITARIA (UBB – 14 puncte, UB – 10 puncte, UAIC – 7 puncte, UVT – 5 puncte și ASE – 2 puncte), respectiv UPB cu 10 puncte obținute. „Clasificarea nu este o surpriză, în contextul în care acum câteva săptămâni UVT a fost desemnată câștigătoarea Premiului pentru Excelență în colaborările internaționale în cadrul Galei Premiilor Elsevier. În plus, suntem prezenți constant în topurile internaționale, pe primele poziții în țară. Strategia de internaționalizare dă rezultate. Angajându-ne în competiție la nivel internațional devenim vizibili peste graniță, învățăm de la alții și dezvoltăm parteneriate în educație și cercetare cu universități puternice”, spune rectorul UVT, prof. dr. Marilen Gabriel Pirtea.

Analiza detaliată a scorurilor obținute de universitățile din România în clasamentele academice internaționale evidențiază prezența a două universități timișorene, care au acumulat împreună 8 puncte din scorul total de 90 de puncte al universităților românești incluse în metaranking (UVT – 5 puncte, UPT – 3 puncte). Clasamentele internaționale analizate în elaborarea Metarankingului Universitar – 2017 au fost: Academic Ranking of World Universities (ARWU); Center for World University Rankings (CWUR); Leiden Ranking (CWTS); Performance Ranking of Scientific Papers of World Universities (NTU); QS World University Rankings (QS); SCImago Institutions Rankings (SCImago); World Universities Ranking al Times Higher Education (THE); University Ranking by Academic Performance (URAP); Best Global Universities al US News (USN).

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.