Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Universitatea de Vest din Timișoara se află între cele patru universități românești care au intrat în acest an în topul internațional al instituțiilor de învățământ superior din țările cu economii în curs de dezvoltare, The Times Higher Education BRICS & Emerging Economies Rankings 2017. UVT se poziționează pe locul 200, la fel ca Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. În top se mai află „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și Universitatea din București. De remarcat este faptul că toate cele patru instituții fac parte din Consorțiul Universitaria.

madalin-bunoiu-uvt

În conducerea acestei prestigioase universități îl găsim și pe gorjeanul Mădălin Bunoiu, care ocupă funcția de pro-rector. UVT a intrat în acest an în topul internațional al instituțiilor de învățământ superior din țările cu economii în curs de dezvoltare, The Times Higher Education BRICS & Emerging Economies Rankings 2017.

La fel ca și în clasificarea internațională THE World University Rankings, în care UVT s-a clasat în topul 601-800 al celor mai bune universități la nivel mondial, activitatea a fost evaluată după 13 indicatori de performanță grupați sub aspectul activității de predare, de cercetare, activității internaționale și transferului de cunoștințe către mediul socio-economic.

Metodologia a fost recalibrată cu atenție pentru a reflecta mai bine caracteristicile și prioritățile de dezvoltare ale universităților în țările cu economii în curs de dezvoltare. Mai multă greutate a fost acordată, de exemplu, aspectului legăturilor universităților cu mediul socio-economic și activității internaționale.

Am câștigat mult teren în ultimii ani pe internaționalizare. Implementarea a numeroase proiecte europene ne-a ajutat să recuperăm din decalajul față de celelalte țări. Dincolo de toate acestea, oamenii sunt cei care fac diferența și cresc valoarea universității. Fără specialiști, UVT nu ar reuși să ocupe aceste poziții în top”, declară rectorul Universității de Vest din Timișoara, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea.

uvt

În realizarea clasamentului au fost luate în calcul instituții de învățământ superior din 41 de țări. Universitățile sunt excluse din analiza pentru acest ranking dacă nu au activități de predare sau dacă producția lor totală în cercetare a reprezentat mai puțin de 200 de lucrări pe an, în intervalul 2010 – 2014.

 

Distribuie:

1 Comment

  • Antoaneta Rotaru, 9 iunie 2017 @ 8:55 Răspunde

    Iata ca am gasit asta pagina despre Universitatea de Vest Timișoara, între cele patru universități românești prezente într-un top internațional, cautand despre maramu.
    Acum tre sa recunosc ca faci treaba super.

    Te invit sa vezi si pagina http://cazare-maramures.net un site despre tara maramuresului.
    Numa bine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.