Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

gorj-155Zeci de unioniști din județul Gorj au fost prezenți la „Marșul Unirii” din București, eveniment organizat sâmbătă. La manifestare au participat mii de oameni din toate colțurile țării, printre aceștia fiind și actorul Florin Zamfirescu și irlandezul Peter Hurley.

„Marșul Unirii” a fost unul dintre cele mai mari manifestări din ultima perioadă. Mii de persoane au venit din toate colțurile țării pentru a participa la „Luptă pentru Basarabia”.

„Prima oară la un marș unionist, dar cu siguranță nu ultima. M-am încărcat cu energie pozitivă și, alături de miile de oameni prezenți, am scandat pentru normalitate. Delegației de la Gorj i s-au alăturat prieteni dragi, gorjeni care locuiesc în București (poetul Andrei Novac, Alin Popescu), minunatul actor Florin Zamfirescu dar și irlandezul Peter Hurley – îndrăgostit și adoptat de mult de țara noastră. Totodată, alături de noi au fost și studenți basarabeni ai UCB Târgu-Jiu. Să sperăm că acțiunea a avut ecoul scontat și pasul spre normalitate va fi făcut în viitorul apropriat. Basarabia e România!”, a spus Iani Gârbaciu, purtătorul de cuvânt al ȘPA Târgu-Jiu.

gorj-1Din păcate, au existat și incidente, însă unioniștii și-au dus la capăt marșul.

„Au trecut 27 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989. Sângele vărsat atunci pe străzile din București și alte orașe mari din țară, pentru democrație, libertate, egalitate și unitate națională, încă nu s-a uscat și nu cred că vreo perioada a timpului, sau sau vreo lege,  îl va putea șterge.

Trăim în aceeași Românie în care ni se cenzurează dreptul la opinie, la credință, la libera exprimare… O Românie a anului 2016, în care «BASTONUL» este mai puternic decât decât mesajul de «UNITATE NAȚIONALĂ». Marșul de sâmbătă, de la București, la care am și participat cu o delegație de 50 de persoane, de la Gorj,  mi-a lăsat un gust dulce și unul amar.

Cel dulce, pentru că am văzut peste 10.000 de oameni, veniți  din toate colțurile acestei țări cât și de peste hotarele ei , pentru a susține împreună cauza gorjulnațională: (re)UNIREA BASARABIEI CU ROMÂNIA. Unioniști de toate vârstele, cu sufletul plin de ROMÂNISM, scandându-și dorințele de UNIRE  într-un mod pașnic și civilizat. Cel amar, e greu de descris în cuvinte.

Abuzul forțelor de ordine a fost nejustificat. Am văzut cordoane ale Jandarmeriei Române, aliniate pe trei rânduri, cu spray-uri, bastoane și tuburi cu gaze, gata să acționeze…și au acționat la momentul când noi am schimbat direcția de mers către Universitate. Am văzut tineri stând în fața acelui «pluton de execuție» scandând :

«Unire», fără a aduce cuvinte jignitoare la adresa cuiva…și totuși au fost îmbrânciți de forțele de ordine, ridicați și duși cu duba la secția de Poliție. Am văzut copii care au împărțit flori jandarmilor împotriva gesturilor făcute de cei din urmă. Consider că-i de datoria noastră să susținem această cauză de «UNIRE», dar mai ales, să ne păstrăm intacte(cât se mai poate),  limba și identitatea noastră națională”, a spus Valentin Chepeneag, preşedinte al filialei Gorj a organizaţiei unioniste „Acţiunea 2012”

Marșul Unirii a pornit de la Hanul lui Manuc, din centrul vechi,  până în Piața Victoriei din București.

Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.