Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Dieta-unghiilor-sanatoaseȘtiați că unghiile sunt biomarkeri foarte sensibili ai stării de sănătate a fiecărui om? Rolul primordial al unghiilor este acela de a proteja falangele degetelor și au funcții motorii foarte importante.

Unghia sănătoasă este de culoare roz, lucioasă, și are o grosime de 0,5 mm, spun medicii specialiști. Unghiile de la picioare cresc mai lent decât cele de la mâini, cresc mai lent noaptea și iarna. Cea mai cunoscută și des întâlnită problemă a unghiilor este uscarea. Unghiile se deshidratează de fiecare dată când ne spălăm pe mâini cu săpun, dar și atunci când curățăm oja cu acetonă. Unghiile fragile pot fi și expresia unei infecții unghiale, a unor boli cutanate, lipsa unor vitamine, chiar semn al unor boli tiroidiene, diabet zaharat, utilizarea în exces a unor medicamente.

De asemenea, îngroșarea unghiilor este semn al unor afecțiuni. Îngroșarea unghiilor este, de cele mai multe ori, semn al unei infecții fungice sau ale unei tulburări a circulației periferice. Când suferiți de boli cronice precum ciroze, cancere, boli cardiace, unghiile dumneavoastră vor fi precum sticla de ceas. Unghiile albe sunt semn ale unor boli precum ciroză hepatică, insuficiență renală, sindroame genetice. Unghiile cu tentă galbenă se întâlnesc în afecțiuni tiroidiene, sindrom nefrotic, neoplasme sau consumul anumitor medicamente.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.