Muzeul Judeţean Teleorman, aflat sub autoritatea Consiliului Judeţean Teleorman, organizează vineri, 14 martie 2025, la ora 12.30, activitatea „Uneltele de piatră din preistorie”. Elevii clasei a V-a A de la Școala Gimnazială nr. 7 Alexandria vor participa la acest eveniment.
Uneltele din preistorie au fost obiecte folosite de oameni pentru a-și ușura viața – pentru a tăia, vâna, construi și apăra. Cele mai vechi erau simple, făcute din piatră, os sau lemn, pe care le-au modelat. Cu timpul, oamenii au învățat să le îmbunătățească. De exemplu, silexul se sparge în bucăți ascuțite, ideale pentru tăiat și perforat.
Arheologul Ion Torcică va ajuta elevii să cunoască silexul printr-o prezentare powerpoint și direct. Vor învăța despre caracteristicile silexului, metodele de cioplire din preistorie, ce unelte se făceau și la ce erau folosite. Vor putea vedea replici și le vor putea folosi. De asemenea, vor fi prezentate obiecte și podoabe din piatră șlefuită din neolitic.
La sfârșitul activității, elevii vor vizita expozițiile de bază, unde vor putea vedea unelte din piatră descoperite în județul Teleorman.