Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Un adolescent se zbate între viață și moarte pe un pat de spital de la Secția de Terapie Intensivă a Institutului de Oncologie Cluj. Ilie Berbec, în vârstă de 18 ani, suferă de o boală teribilă cu care a fost diagnosticat chiar înainte de a împlini vârsta majoratului. El suferă de leucemie acută, iar singura salvare este un transplant de măduvă.

Primele manifestări ale bolii au apărut din vara anului trecut. „Din luna august a început să se manifeste boala. Se simțea rău, nu avea poftă de mâncare, slăbise și i se învinețeau unghiile. Am fost la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, i s-au făcut analize, dar toate au ieșit bune. Medicii nu au pus niciun diagnostic. Apoi, am mers la Spitalul Militar Craiova. Acolo i s-au găsit ganglioni la gât și la burtă. A fost operat, i s-au scos ganglionii, dar au apărut din nou. Au spus că nu sunt cancerigeni. Starea lui se înrăutățea, iar părinții l-au luat pe semnătură și am mers la Cluj Napoca. Acolo i s-a pus diagnosticul de leucemie acută“, a spus Florentina Berbec, sora lui Ilie.

„Nu poate nici să mănânce“

Adolescentul este internat, în prezent, la Terapie Intensivă, starea lui fiind foarte gravă, mai ales că tratamentul cu citostatice are efecte secundare. Mai mult decât atât, Ilie nu mai poate nici să mănânce: „Este la Cluj de două luni. Urmează un tratament cu citostatice, este imobilizat la pat și nu poate să meargă. I-a curs mult sânge. Nu poate nici să mănânce, pentru că i-a apărut o ciupercă în gât și tot ce mănâncă vomită“, a mai precizat sora băiatului.

Familia a reușit să strângă 10.000 de lei

Singura șansă a adolescentului este un transplant de măduvă, după cum au precizat medicii, dar costurile se ridică la aproximativ 100.000 de lei. Familia a început o campanie de strângere de fonduri, pentru a-i salva viața băiatului: „Ca să-l salvăm ne costă un miliard de lei, pentru că are nevoie de transplant de măduvă. Am reușit să strângem 100 de milioane de lei. Am făcut apel pe Facebook, la cunoștințe, rude, am mers din poartă în poartă, la primărie, la consăteni, la unii patroni din zonă. Ne luptăm să strângem acești bani. Îl susținem cât putem, dar nu mai avem bani. E păcat ca la 18 ani să aibă o asemenea soartă“, a mai precizat Florentina.

Cei care vor să-l ajute pe Ilie să trăiască pot face donații în următoarele conturi:

  • EC.E.MH 0208.RON0252889…BERBEC NICOLAE (tatal baiatului)
  • RO38RNCB0150126251540001. BERBEC NICOLAE
Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.