Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Fundația „Principesa Margareta a României” a selectat 36 de tineri artiști, elevi și studenți de la liceele și universitățile de muzică și arte plastice din România. Tinerii provin din familii cu venituri mici, care nu-și pot dezvolta talentul din cauza lipsurilor materiale. Printre bursierii de anul acesta se numără și gorjeanul Ionuț PIF Piscureanu, student la Facultatea de Design din cadrul Universității de Vest Timișoara.

 

Fundația „Principesa Margareta a României” a anunțat câștigătorii noului program de burse „Tinere Talente”. Bursele se acordă pentru un an calendaristic și sunt destinate cumpărării de materiale și instrumente, dar și participării la concursuri, concerte, expoziții, cursuri de specialitate.

Tinerii care intră anual în program beneficiază prin Fundație de o tabără de creație și o serie de diferite workshop-uri de mentorat artistic. De-a lungul anului de bursă, tinerii sunt promovați publicului prin concerte, expoziții și evenimente publice.

Reprezentanții Fundației au anunțat, printr-un comunicat postat pe site-ul http://www.tineretalente.org că un juriu de specialitate a selectat cei 36 de bursieri ai proiectului „Tinere Talente”, ediția 2017.

Proiectul este alcătuit din două secțiuni: Muzică și Arte Plastice. La secțiunea „Muzică”, juriul a fost constituit din: Tiberiu Soare, Rafael Butaru, Teodor Ilincăi, Toma Popovici. La secțiunea „Arte plastice” din juriu au făcut parte următorii artiști vizuali: Virgil Scripcariu,  Carmen Apetrei, Lucian Butucariu, Ileana Dana Marinescu și Raluca Pantis.

pif dd PIF g

PIF, bursier! Pași importanți spre împlinirea unui vis
Printre bursierii Fundației „Principesa Margareta a României” se numără și talentatul gorjean Ionuț PIF Piscureanu.

Povestea sa este a unui om care, deși la o vârstă la care mulți îl considerau un adolescent visător, a demonstrat, prin multă muncă, că orice vis poate deveni realitate. În vara anului 2015, grație unor oameni cu suflet mare, care au „pariat” pe acest tânăr, Pif a reușit să devină student la buget al UVT la Facultatea de Design. Fundația UVT a decis, aflându-i povestea, (și cu sprijinul lui Viorel David, directorul Artego n.red.), să achite contravaloarea taxei de școlarizare. Pif, absolvent al unui colegiu din Târgu-Jiu, intrase pe locurile nebugetate, căci colegii săi erau toți absolvenți ai unor licee de artă.

La finalul primului an de facultate, Ionuț Piscureanu  a demonstrat că aceia care l-au ajutat nu au greșit! Tânărul gorjean a terminat primul an universitar pe primul loc în secția sa. Cu media de 9.50, clasat pe primul loc în cadrul secției sale, și conform regulamentelor UVT, Pif a intrat în anul II de studiu pe locurile bugetate. Pif a reușit să obțină note foarte bune a examenele din primul an de studiu și spune că le este recunoscător tuturor celor care l-au ajutat și că va învăța mereu, făcând tot ce îi stă în putere ca să își împlinească visul de a ajunge un important designer.

Iată ce declara, în vara anului trecut, Marilen Pirtea, rectorul UVT: „Am câștigat un student foarte motivat, care a progresat remarcabil în doar un an universitar. Sunt convins că vom mai auzi de el, ca profesionist. Este impresionant că doar într-un an de zile a evoluat de la loc în regim de taxă la primul în an”. Anul acesta, șansa i-a surâs din nou, răsplătindu-l pentru tot efortul depus, astfel că Pif a câștigat una dintre bursele Fundației „Principesa Margareta de România”!

Componentele programului Tinere Talente

Tineri-artisti-se-pot-inscrie-la-bursele-2015-ale-Fundatiei-Principesa-Margareta-a-Romaniei-

Bursele de studiu individuale, în valoare de  până la 2.000 euro, sunt menite să acopere costurile materialelor și instrumentelor necesare dezvoltării lor artistice (…)

„Programul de mentorat cu caracter intergenerațional, ca element de unicitate al proiectului, care oferă tinerilor bursieri șansa de a interacționa cu artiști consacrați în domeniul artistic ales și nu numai, prin intermediul sesiunilor de discuții și atelierelor de creație, desfășurate cu frecvență lunară.

Promovarea operei și talentului fiecăruia prin intermediul evenimentelor organizate de Fundație”, scrie pe site-ul Fundației.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.