Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

La Casa Armatei din Târgu-Jiu a avut loc, săptămâna trecută, o nouă ediție a Concursului Județean de Muzică Populară Instrumentală și Vocală și Dansuri Populare „Doină, doină, cântec dulce”. În cadrul competiției, solistul târgujian Mihai Ștefan a obținut premiul I la categoria claselor V-VIII.

mihail stefan 2        mihail stefan 3

La acest concurs județean, organizat de Palatul Copiilor Târgu-Jiu, au participat elevi de la Palat și de la Cluburile Copiilor din județ, concursul desfășurându-se pe mai multe secțiuni (soliști vocali, soliști instrumentali, formații instrumentale și dansuri populare) și categorii de vârstă (clasele I-IV, clasele V-VIII și clasele IX-XII). Câștigătorii au fost desemnați de un juriu format din reprezentanți ai Palatului Copiilor și profesori de profil din cadrul Liceului de Arte „Constantin Brăiloiu” din Târgu-Jiu. Performanța obținută de elevul Mihai Ștefan este demnă de laudă. Copilul a câștigat premiul I la categoria sa de vârstă. „Am participat la concursul județean «Doină, Doină cântec dulce», desfășurat la Casa Armatei. Cu ajutorul lui Dumnezeu, al doamnei profesoare Cristina Olteanu și al domnului profesor corepetitor Marcel Trăistaru, cărora le sunt dator cu sute de îmbrățisări și mulțumiri, am trecut și peste acest concurs, obținând locul I la categoria claselor V-VIII. Am interpretat doina «Jiule, Jiule» din repertoriul lui Gheorghe Roșoga și cântecul «Murgule, coamă frumoasă» din repertoriul Mariei Lătărețu. A fost, într-adevăr, o experiență unică, având în vedere faptul că am cântat și cu orchestra «Mugurașii Gorjului», alături de domnul profesor corepetitor Marcel Trăistaru, aceasta obținând, de asemenea, locul I”, a spus interpretul Mihai Ștefan, în vârstă de 14 ani.

mihai stefan mihai stefan 3

Mihai studiază canto-popular și de șase ani cântă și la vioară. Elev în clasa a VIII-a, se pregătește pentru primul examen serios din viața sa. Vrea să urmeze Liceul Teologic. „Talentul meu a fost descoperit de părinții mei care mă auzeau cântând orice prin casă. La vârsta de 6 ani, melodia pe care îmi plăcea să o fredonez era «Fire-ai tu să fii de murg» – a regretatului Liviu Vasilică. Talentul pentru muzică pot spune că l-am moștenit oarecum de la regretatul meu bunic. Vioară fac la Palatul Copiilor din Târgu Jiu, cu domnul profesor Gore Burlan, de aproximativ 6 ani. Sunt șase ani în care am învățat tainele și secretele profesionale. (…) Anul acesta voi fi axat în cea mai mare parte pe examenul de absolvire a clasei a VIII, admiterea la liceu. Dar sunt și planuri de participări la concursuri de muzică. Mai ales vara aceasta sper să mă duc la cât mai multe concursuri și festivaluri, pentru a obține cât mai multă experiență,  cât și aplauze din partea minunatului public”, a spus Mihai Ștefan.

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.