Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

IMG_4438Inginerul german Heinz-Rudi Brunsendorf trăiește de aproximativ 12 ani în județul Gorj, pentru că aici se simte liber și fericit. Neamțul își duce existența în satul Câmpofeni, din comuna Arcani, într-o casă veche și dărăpănată împreună cu 15 câini pe care-i iubește foarte mult.

Heinz-Rudi are vârsta de 63 de ani și a ajuns în România după ce s-a căsătorit cu o gorjeancă. Au trăit împreună doar câțiva ani, după care au divorțat. Fosta lui soție a dorit să plece din România în Germania, însă Heinz-Rudi nu a mai vrut să plece din țara noastră.

„Am avut un prieten care era căsătorit cu o românca, iar prietena ei a venit într-o vacanță. Așa am cunoscut-o și după un timp ne-am căsătorit. Am trăit la bloc, într-un apartament din Târgu Jiu. Am avut o brutărie în Târgu Jiu. Fostei mele soții nu i-a plăcut România și a plecat în Germania, dar eu am rămas să trăiesc aici, pentru că este frumos și îmi place. Aici este totul natural, iar viața este mai puțin stresantă. În Stuttgart, acolo unde am trăit, era foarte mare aglomerație și multe mașini. Aici este liniște“, spune germanul.

A învățat să facă țuică și vin

Pentru că deocamdată nu are venituri, Heinz-Rudi a găsit o casă veche și mai dărăpănată în care trăiește. Proprietarul nu-i cere chirie, doar că germanul și-a luat angajamentul să se ocupe de gospodărie. Astfel, el îngrijește casa și toate anexele, taie vița de vie, culege fructele și strugurii. Neamțul a învățat chiar să facă țuică și vin, deși nu consumă deloc alcool.

IMG_4419Are grijă de 15 câini

Un alt motiv pentru care Heinz a ales să trăiască în România este dragostea pentru animale. El are grijă de 15 câini de care este foarte atașat. „În Germania ar fi fost imposibil să am atâția câini. Îmi plac câinii, pentru că sunt cei mai buni prieteni ai omului“, ne spune Heinz.

A lucrat în cercetare la compania Bosch

Heinz-Rudi Brunsendorf a lucrat ca inginer pentru armata americană și la una dintre cele mai mari companii din lume, Bosh, unde a fost unul dintre cei mai apreciați specialiști. El a lucrat în cercetare, la dezvoltarea sistemulului injecție la autovehicule, și a avut o serie de reușite importante în domeniul cercetării. Pentru meritele sale, revista companiei i-a dedicat un articol amplu care s-a întins pe mai multe pagini. A lucrat la Bosch ca inginer electrotehnic în jur de 20 de ani.

„Vreau să fiu înmormântat în cimitirul satului“

Heinz-Rudi urmează să beneficieze de pensie din Germania, pentru că va împlini vârsta de pensionare. Cu toate acestea, el nu vrea să se întoarcă în Germania și vrea să fie înmormântat în cimitirul din apropiere. „Este o pensie bună pentru România, dar mică pentru Germania. Acolo, viața este foarte scumpă. Vreau să fiu înmormântat în cimitirul satului pentru că este aproape“. Neamțul are în Germania o fiică și patru frați.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.