Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Trei bicicliști belgieni, care pedalează în cadrul unui proiect de strângere de fonduri pentru îngrijirea bătrânilor, au ajuns, ieri în Târgu Jiu.

Unul dintre cicliști a fost prezent în cadrul unei întâlniri care s-a desfășurat la Centrul pentru vârstnici „Magnolia“ din Târgu Jiu, la care au participat reprezentanții Fundației „The Open Network for Community Development“, asistenții comunitari din cadrul primăriilor din Gorj și reprezentanții unor instituții.

Ciclistul belgian a spus:„Sprijin grupul de voluntari flamanzi, pentru a veni în România și să-i sprijine pe voluntarii români. În afară de asta, eu sunt ciclist de 40 de ani și, acum ceva timp, mi-am pus întrebarea de ce nu fac asta în România și de ce să nu sprijinim campania de promovare, pentru că proiectul este finanțat din fonduri elvețiene, iar noi ne-am propus să strângem 17.000 de euro pentru cofinanțarea acestuia.

Prin a pedala în România ne dorim să atragem atenția și cetățenilor belgieni, pentru că aici, în România, este nevoie de servicii de îngrijire la domiciliu și vrem să-i convingem să doneze bani pentru acest proiect. De asemenea, vrem să le arătăm flamanzilor că România este o țară frumoasă pentru a pedala. Mulți cicliști belgieni pleacă în Italia, Franța sau Spania, însă România are lucruri mai frumoase decât toate la un loc. Am venit la Târgu Jiu pentru că aici îl aveți pe Brâncuși dar aveți și o parte din Transalpina“.

Cinci comune nu au asistenți comunitari

Elena Pițian, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică (DSP), a spus că : „În județul Gorj avem 160 de asistenți comunitari și 14 mediatori santiari, care ne ajută în activitățile noastre. Sunt 65 de localități, din 70, care beneficiază de asistenți comunitari. Nu avem, încă, în Schela, Logrești, Schela, Bărbătești și Vladmir. Beneficiarii acestora sunt bătrânii, copiii și femeile gravide, dar și persoanele care au anumite probleme de sănătate“.

 

Vor pedala 800 de kilometri

Cicliștii vor pedala 800 de kilometri în toată România. „Proiectul își propune identificarea împreună cu decidenții politici locali, județeni, naționali, a unor soluții sustenabile pentru acoperirea nevoilor de servicii a populației vârstnice.

Campania de informare și promovare a serviciilor de îngrijiri la domiciliu „Pedalăm pentru Vârstnici” se desfășoară în cadrul proiectului. În cadrul campaniei, trei cicliști belgieni au aterizat vineri, 9 iunie 2017, pe aeroportul din Timișoara.

Ei pedalează peste 800 km cu scopul de a promova necesitatea serviciilor de îngriiri la domiciliu pentru bătrânii din România, dar și de a colecta fonduri necesare inițierii acestor servicii în comunități rurale din România! Din Timișoara, cicliștii belgieni se îndreptă către Lipova și apoi, în data de 14 iunie, către Târgu Jiu“, se arată într-un comunicat al Fundația „The Open Network for Community Development“.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.