Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Din 2015, Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu” derulează, în parteneriat cu British Council, proiectul cultural „Documentare Britanice/BritishDocumentary”, care constă în proiecții de filme documentare britanice cu tematică legată de cultură și civilizație. Ultimul film de anul acesta, din cadrul proiectului, va putea fi vizionat joi, la ora 16:00, la muzeu.

Joi va rula filmul „George Blake – Spionul de top al Moscovei”/ ”George Blake Masterspy of Moscow”, cu o durată de 88 min. Filmul lui George Carey călătorește prin viața neobișnuită a acestui spion enigmatic, pornind de la oamenii care l-au cunoscut și terminându-se cu o întâlnire neașteptată în pădurile din afara Moscovei. „Spunea că face «munca lui Dumnezeu pe pământ», dar cu toate acestea i-a trădat pe colegii săi în favoarea KGB-ului. Condamnat la 42 de ani de închisoare, George Blake a scăpat din Wormwood Scrubs cinci ani mai târziu și a fugit în Uniunea Sovietică. Filmul lui George Carey călătorește prin viața neobișnuită a acestui trădător enigmatic, pornind de la oameni care l-au cunoscut și terminându-se cu o întâlnire neașteptată în pădurile din afara Moscovei”, spun criticii. Documentarul este titrat în limba română, iar intrarea este liberă.

Documentarele prezentate anul acesta sunt din colecția celor nominalizate sau premiate la prestigiosul festival de film documentar din Marea Britanie, Grierson „British Documentary Awards”, care promovează și premiază cei mai buni realizatori de documentare din Regatul Unit și din alte țări. Proiecțiile din cadrul „British Documentary” prezintă teme foarte diverse, multe dintre acestea cu mesaje sociale tulburătoare.

British Council este una dintre cele mai cunoscute organizații guvernamentale din lume, având ca scop promovarea culturii britanice în lume prin proiecte de artă, educație, societate, stimulând schimburile internaționale și înțelegerea multiculturală. De asemenea, Consiliul Britanic organizează cursuri pentru învățarea limbii engleze, precum și pregătire specifică pentru susținerea testelor IELTS și Cambridge. În România, British Council este prezent încă din anul 1938, cu centre în orașele București, Cluj-Napoca și Iași.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.