Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Cunoscutul rocker Tudor Chirilă, component al formației Vama și jurat la emisiunea „Vocea României“, a fost prezent, ieri, în municipiul Târgu Jiu. El a vorbit, în cadrul evenimentului „Cum m-am recrutat? Povești cu mine și despre tine”, despre momentele importante din viața sa și ce a cântărit în luarea deciziilor.

chirila 2
Evenimentul a fost organizat de CGS România, în parteneriat cu Universitatea „Constantin Brâncuși“ și s-a desfășurat la Complexul studențesc „Debarcader“. Tudor Chirilă le-a spus tinerilor că este a VI-a conferință la care participă. Artistul le-a povestit celor prezenți că a înființat trupa Vama Veche pentru că avea mult timp liber la dispoziție și că simțea că este nevoie să-l umple cu ceva: „Mă numesc Tudor Chirilă și sunt actor. Așa îmi place să mă prezint pentru că eu cred că este lucrul pe care știu să-l fac cel mai bine, chiar dacă este un lucru pe care nu-l fac cel mai des. Am absolvit o facultate de teatru, care se numește acum UATC, după care, imediat în același an, am fost angajat la Teatrul de Comedie, unde jucam din timpul facultății, iar asta m-a pus cumva într-un fel de pole-position, dar am dat un concurs și m-am angajat la acest teatru. A urmat o perioadă de doi ani în care nu s-a mai întâmplat nimic cu viața mea și eram destul de deprimat până când am întâlnit acești băieți cu care am făcut formația Vama Veche. Actorii nu au de lucru tot timpul și eu a trebuit să fac ceva ca să nu stau, pentru că sunt ușor hiperactiv”.

Pregătit de către Horațiu Mălăele

Tudor Chirilă a mărturisit că atunci când era în ultimul an de liceu nu știa ce drum va alege în viața, spre surprinderea mamei lui și că prima probă a susținut-o în fața părintelui: „Mama a părut surprinsă că eram în clasa XII-a și nu știam la ce facultatea vreau să dau. «Cum e posibil să ajungem în situația asta de criză și acum să-mi spui așa, din senin, că dai la teatru?». I-am spus că nu cred că aș face ceva mai bine decât asta. Mama a zis: «Nu aș putea să te las să dai la o facultate, dacă nu demonstrezi că ai puțin talent, adică să nu pierdem nici timpul ălora, nici timpul tău și nici timpul nimănui, așa că până mâine să vii și să-mi spui o poezie, ca să văd dacă se merită să intri măcar în pregătire». I-am spus o poezie și i s-a părut interesant, pentru că era o poezie de Geo Bogza, „Confesiuni“. Mama s-a gândit că, totuși, e ceva de capul meu și m-a trimis la Horațiu Mălăele, care m-a primit spunându-mi: «Am mai băgat dobitoci ca tine în institut”. M-am pregătit trei săptămâni cu Horațiu Mălăele, care nu este un profesor extraordinar în ceea ce privește pregătirea pentru facultate, după care am ajuns la adevărata profesoară căreia îi port o amintire extraordinară, dar care nu mai este printre noi. Este vorba de doamna Mihaela Juvara, fostă actriță a Teatrului Bulandra, printre altele și fost deținut politic într-o fostă închisoare de femei în anii staliniști doar pentru că avusese părinți bogați“.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.