Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Trupa de teatru francofon ,,Partage!” a Colegiului Național ,,Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu a participat la Festivalul Internațional al  Filmului de Prevenire, Cetățenie și Tineret FestiPREV din La Rochelle, Franța, unde filmulețul ,,Une vie d’ado en 2022”, realizat de Victor-Ioan Stoian, alături de colegii săi din clasa a X-a B, a obținut Premiul Publicului și Premiul Cetățeniei (distincție acordată tuturor filmelor finaliste).

„Scurtmetrajul nostru vorbește despre modul în care Pandemia a bulversat viețile adolescenților, despre rutina obsedantă a ultimilor 2 ani de școală on-line și restricții de tot felul, despre soluțiile de a ieși din capcana izolării și a depresiei, dar și despre o amenințare mult mai mare, care se insinuează în mințile noastre, teama de război. După difuzarea scurtmetrajului, tinerii gorjeni și-au prezentat filmul și au purtat un dialog cu publicul prezent în sală. La final, ei au fost aplaudați în picioare de cele câteva sute de spectatori și au interacționat cu foarte mulți dintre tinerii francezi participanți la festival.

De asemenea, elevii noștri au participat la Festivalul Internațional de Teatru «Grains de Scène» din Le Puy-en-Velay, Franța, cu piesa «Les mots parleurs», de Matei Vișniec, dramaturgul român cel mai jucat în Franța și pe scenele din lumea întreagă, în acest moment. Prestația tinerilor noștri a fost recompensată cu Premiul pentru cea mai bună regie și Premiul pentru cea mai bună pronunție în limba franceză. Și pe această cale, ținem să-i mulțumim domnului Vișniec pentru amabilitatea cu care, în ultimii ani, ne-a pus la dispoziție piesele domniei sale, de fiecare dată când i-am solicitat sprijinul. De altfel, suntem onorați de faptul că ultimele 3 creații care au fost montate de trupa de teatru francofon a colegiului îi aparțin.” au precizat reprezentanții Colegiului Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu.

Actorii trupei de teatru francofon ,,Partage!” sunt: Amira Elena Blendea, Irina Roibu, Ariana-Mihaela Cepoi, Ilinca Gurgu, Ionela-Andreea Cîmpeanu, Iulia-Teodora Petrică, Ștefania-Cosmina Popescu, Luca-Ionuț Lăpădat, Dragoș-Alexandru Giurcău, Radu-Mihai Crăciunel, Călin-George Bunget-Calotă și Victor-Ioan Stoian.

Profesorii coordonatori ai micilor actori sunt Loredana Gabriela Stoian și Gabriela Nodea.

 

 

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.